back

Кожній дитині - свою родину

01 жовтня 2013

30 вересня з нагоди відзначення в Україні Дня усиновлення голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман відвідав дитячий будинок сімейного типу, який було створено в поточному році, ознайомився з умовами проживання дітей, поспілкувався з батьками-вихователями та дітьми про проблеми сьогоднішні, про плани на майбутнє.

Слід зауважити, що в районі ведеться активна робота із забезпечення права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім'ї.

За поточний період 2013 року статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, надано 6 дітям. З них: 3 влаштовані в сім'ї опікунів, піклувальників, 3 - до прийомних сімей.

Значна робота проводиться й щодо розвитку мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. На сьогоднішній день на території району функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 10 прийомних сімей, у яких виховується 16 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 особи з їх числа.

Зараз на первинному обліку в районі перебуває 76 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 50 - влаштовані під опіку, піклування, 3 - до дитячих будинків сімейного типу, 10 - до прийомних сімей, 5 - до вищих учбових та професійно-технічних навчальних закладів, 8 - вихованці загальноосвітніх інтернатних закладів. Відсоток влаштування цих дітей до сімейних форм виховання склав 82,9% від загальної їх кількості.

Сергій Поливода, начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації