17 жовтня 2018

2024 рік

Держава гарантує безоплатне забезпечення протезами ВПО

У січня уряд прийняв постанову про продовження виплат ВПО

Виплати для ВПО у 2024 році

2023 рік

02.01.2023 Про допомогу по лікарняних для вимушено переміщених осіб

 

2022 рік

21.11.2022 Продовжено строк подання ВПО заяв на отримання допомоги

 

08.02.2019: У 2018 році Фонд надав допомог на 2,6 млнгрн переселенцям та працівникам підприємств зони АТО

 

27 грудня 2018 Внутрішньо переміщені особи, які отримали травми на виробництві, забезпечуватимуться страховими виплатами і фінансуванням медико-соціальних послуг, які проводяться Фондом соціального страхування України, за новим порядком. Відповідну постанову правління ФССУ затвердило 12 грудня 2018 року, документ набуде чинності з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Фонду.

 

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації забезпечує ведення Єдиної інформаційної бази даних про облік осіб, які переселяються до Новгород-Сіверського району з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. На даний час до Єдиної інформаційної бази включено 69  осіб, з початку року видано довідок про взяття на облік  6  особам, призначено адресну допомогу  для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг – 16 сім’ям.

До управління соціального захисту населення районної державної адміністрації  звернулося за призначенням різних видів допомог 6 сімей, на даний час різні види допомоги (крім допомоги переміщеним особам на проживання) отримують 6 сімей.

Управління Пенсійного фонду України в Новгород-Сіверському районі забезпечує виплатою пенсій 31 особі – вимушених переселенців.

З метою інформування переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції через засоби масової інформації постійно висвітлюються питання їх соціального захисту.

З метою соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції на територію району, забезпечується рівний доступ до якісної освіти дітей – вимушених переселенців. Станом на   25 вересня 2018 року в районі проживає 10  дітей шкільного віку з  районів проведення антитерористичної операції.  Протягом вересня місяця учні - переселенці брали активну участь у позакласній роботі. Психологічної допомоги діти не потребують, оскільки швидко адаптувались в дитячих колективах.

Комунальне не комерційне підприємство «Новгород-Сіверський районний Центр ПМСД» та Комунальний заклад «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В.Буяльського» забезпечують своєчасне надання невідкладної, амбулаторної та стаціонарної допомоги переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. За вересень до КНП «Н-Сіверський районний Центр ПМСД» звернулось за медичною допомогою з приводу хвороби 2 особи. З 01.01.2018 р. по 27.09.2018 р. за медичною допомогою до вузьких спеціалістів звернулося – 22 осіб, стаціонарну допомогу отримали – 16 осіб, направлено на МСЄК – 8 осіб. Спеціалістами комунального закладу ведеться облік хворих, які потребують забезпечення лікарськими засобами в межах наявного фінансування згідно державних програм та комплексних заходів, фінансування, яких здійснюється централізовано МОЗ України. Проводиться облік дітей з числа тимчасово переміщених осіб для проведення планової вакцинації згідно з календарем профілактичних щеплень.

З  початку  2018 року  особи із числа переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції Новгород-Сіверською районною філією Чернігівського обласного центру зайнятості не працевлаштовувались. З метою підтримки підприємницьких ініціатив особи, які переселились з тимчасово окупованої території були проінформовані про можливість проходження онлайн-курсів з питань підприємницької діяльності та отримання грантів за напрямами самозайнятість та підприємництво.

Особи з числа переселенців, що звернулися до районного центру зайнятості ознайомлені з можливістю пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації з урахуванням потреб ринку праці та замовлень роботодавців.