back

Забезпечення якісних умов життя населення - основа роботи районної влади

19 вересня 2013

У Новгород-Сіверському районі продовжується реалізація соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання. Про це повідомив 18 вересня заступник голови районної державної адміністрації Павло Плотніков під час зустрічі з членами громадської ради, посадовими особами місцевого самоврядування та депутатами місцевих рад з обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування.

Як зазначає Президент України, підвищення якості умов життя населення, зміцнення територіальних громад є першочерговим завданням органів виконавчої влади, посадових осіб усіх рівнів.

Пожвавлене життя села, поліпшений аграрний сектор та розкриття повною мірою потенціалу тієї чи іншої території – все це реально можливо лише за умови грамотного і злагодженого впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Залучення аграрного бізнесу до вирішення проблем територіальних громад, підвищення його соціальної відповідальності є запорукою створення міцної фінансової основи діяльності органів місцевого самоврядування.

За словами Павла Плотнікова, у 2013 році в Новгород-Сіверському районі сільгосппідприємства та підприємства-інвестори уклали з сільськими радами 51 угоду про соціальне партнерство або взаємовідносини на суму 1795,3 тис.грн.

Kошти використовуватимуться на вуличне освітлення, благоустрій населеного пункту, ремонт доріг місцевого значення, розчищення доріг у зимовий період, на ремонт водогонів, пожежних автомобілів, підтримання в належному стані об’єктів комунальної власності та на інші потреби територіальної громади. На цей час сільським радам вже надано допомогу та перераховано коштів згідно соціальних угод на суму 114,5 тис.грн.

В ході обговорення від представників громадських організацій надійшли слушні пропозиції стосовно впровадження Концепції реформування місцевого самоврядування.

Віктор Кропот, голова громадського районного об'єднання підприємців, депутат міської ради, зазначив: "Створення належної інфраструктури на селі, більш широке залучення аграрного бізнесу для вирішення проблем сільських жителів, вдосконалення системи державного управління - найголовніше, це забезпечать ефективне виконання завдань Глави держави".

Підсумовуючи, Павло Плотніков наголосив на необхідності більш тісної співпраці органів влади, представників інститутів громадянського суспільства з напрацювання дієвих пропозицій щодо впровадження реформ, ініціатив Президента України, спрямованих на покращення життя населення.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації