back

"Точкою зростання" є агропромисловий комплекс

04 вересня 2013

29 серпня Президент України В. Янукович дав інтерв’ю провідним українським телеканалам, у якому охарактеризував суспільно-політичний розвиток держави на даному етапі. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

У своєму виступі Глава держави зазначив, що "точкою зростання" став АПК. Виробництво продукції галузі зросло на 15% у порівнянні з 2012 роком. Зібрано один із найкращих за роки незалежності врожаїв зернових і зернобобових культур – понад 50 млн. тонн. Збільшення обсягів експорту продовольства на зовнішні ринки – надійне джерело наповнення казни. Стабільні ціни на продукти харчування – запорука добробуту українських родин.

Слова Президента України прокоментував Володимир Радченко, депутат районної ради:

У районі приділяється значна увага реалізації ініціатив Президента України щодо забезпечення продовольчої та енергетичної незалежності держави. Вплив агропромислового комплексу є визначальним на формування позитивної динаміки валової продукції нашого району.

За 8 місяців 2013 року сільськогосподарськими підприємствами району вироблено валової продукції майже на 54 млн. грн, що на 2,3% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Маточне поголів’я великої рогатої худоби у сільгосппідприємствах району складає 2522 голови, що більше на 67 голів ніж було на 01.09.2012 року.

Цього року засіяно 39 тис. га сільгоспкультур, що на 9 тис. га більше, ніж у минулому році. Особливо розширились площі під зерновими та олійними культурами.

У поточному році за власні кошти сільгосппідприємств придбано 4 трактори, ґрунтообробна та посівна техніка на суму 1,446 тис.грн.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації