back

Модернізація медичної галузі району

13 червня 2013

Стан реформування та модернізації сфери охорони здоров'я розглянуто на зустрічі керівництва району з працівниками медичних закладів, що відбулася 12 червня у центральній районній лікарні. Напередодні Дня медичного працівника заступник голови районної державної адміністрації Павло Плотніков відвідав виїзні курси медичних сестер хірургічного профілю, що розпочали свою роботу на базі центральної районної лікарні. ДЕТАЛЬНІШЕ >>>

Саме про надання первинної медичної допомоги та забезпечення громадян доступними та якісними медичними послугами йшлося у виступах головного лікаря центральної районної лікарні Світлани Шам, її заступника з медичної частини Оксани Черненко та інших медичних працівників.

Принцип "хворобу легше і дешевше попередити, ніж лікувати" став основним у реформуванні і модернізації медичної галузі району: триває робота зі створення центру надання первинної медико-санітарної допомоги - проведені відповідні підготовчі та організаційні заходи, вирішуються питання фінансування закладу та забезпечення фінансової незалежності закладів "первинки". На черзі - розширення мережі та оснащення сільських лікарських амбулаторій, тобто фізичне наближення дільничних лікарів до пацієнтів.

За словами Світлани Шам, у центральній районній лікарні ефективно використовується система "Телекард" з дистанційної передачі електрокардіограм у Чернігівський обласний кардіодіспансер. Цього року передано 17 таких ЕКГ та вдалося своєчасно виявити 6 випадків гострого інфаркту міокарда. Також у цьому році розпочав роботу діагностичний автоматизований комплекс "Кардіо+" для обстеження осіб з патологією органів дихання, проведено 7567 профілактичних рентгенологічних досліджень за допомогою пересувного флюорографа.

Підсумовуючи, Павло Плотніков наголосив: "Розпочата робота з модернізації сфери медичного обслуговування спрямована на побудову єдиного медичного простору, у якому б, як у єдиному ланцюгу, злагоджено працювали всі рівні медичної допомоги. На реалізацію цих завдань потрібно не шкодувати ні коштів, ні організаційних зусиль".

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації