back

Олександр Могильний: "Використання місцевих видів палива, за умови впровадження енергозберігаючих технологій, дасть змогу здійснити заміщення дорогого імпортного природного газу. Обсягів такого палива достатньо для забезпечення потреб району на багато років."

05 червня 2013

Про розвиток альтернативної енергетики в Новгород-Сіверському районі та практичну реалізацію доручень Президента України з цього питання йшлося на нараді, що відбулася 04 червня у районній державній адміністрації. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Розпочинаючи роботу, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Могильний зазначив, що питання зменшення залежності національної економіки від імпортних енергоносіїв, впровадження новітніх технологій у сфері вуглевидобутку, переходу на інноваційний розвиток у напрямку використання паливно-енергетичних ресурсів знаходиться під постійною увагою Президента.

Відчутний прогрес досягнуто у використанні наявних місцевих видів палива.

Відділом освіти районної державної адміністрації зменшено закупівлю вугілля з 200т у 2012 році до 80т у 2013 році, що дало змогу закупити у більших пропорціях місцеві види палива (торф, відходи деревообробки та несортованої деревини).

Цього року у Орловському навчально-виховному комплексі планується встановити два нові твердопаливні котли НИИСТУ – 5, а у Вороб'ївській ЗОШ І-ІІІ ст. планується провести роботи з реконструкції котельні. Загальна вартість робіт становить 998,0 тис. грн. Заміна старих котлів з низьким ККД на сучасні котли зекономить 26,1 т умовного палива.

За власні кошти підприємства ПАТ “Облтеплокомуненерго” у 2012 році у котельні на вул. Чкалова, що у районному центрі, встановлений твердопаливний котел, який працює на пілетах. Економія палива склала 47,0 тонн умовного палива, що дало змогу зекономити 203,0 тис.грн.

Підводячи підсумки наради Олександр Могильний наголосив, що використання місцевих видів палива, за умови впровадження енергозберігаючих технологій, дасть змогу здійснити заміщення дорогого імпортного природного газу. Обсягів такого палива достатньо для забезпечення потреб району на багато років. З цією метою впродовж 2013-2015 років планується реалізувати місцеву програму енергоефективності, на загальну суму 2,88 млн. грн. Очікувана економія - 119,2 тони умовного палива на рік.

Олег Душин, начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації