back

У районі завершується процес підготовки до оздоровчої кампанії

23 травня 2013

Усіма видами оздоровлення та відпочинку в 2013 році планується охопити 1749 учнів з 2610, що становить 67 % від усієї кількості дітей шкільного віку, які підлягають оздоровленню. Оздоровчі послуги планується надати 566 дітям, що складе 36% від загальної кількості наданих послуг. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Планується організувати роботу 24 закладів відпочинку з денним перебуванням школярів, 2 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку "Десна" і "Лісова казка".

Особлива увага буде приділятись оздоровленню дітей соціально вразливих категорій. Так, буде забезпечено стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яких в районі проживає 77 осіб, 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (318 осіб).

З районного бюджету на фінансування оздоровчої кампанії планується виділити 184,0 тис. грн, з них: на ремонтні роботи – 20,0 тис.грн; на роботу закладів відпочинку з денним перебуванням школярів - 154,0 тис.грн ; на закупівлю путівок для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - 10,0 тис.грн. Новгород-Сіверська міська рада на організацію роботи закладу відпочинку у НВК "Дзвіночок" планує виділити 10,0 тис.грн. Також планується залучити 140 тис.грн коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 75,0 тис. грн спонсорських коштів.

Комісія у складі працівників структурних підрозділів районної державної адміністрації: освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи апарату, Корюківського міжрайонного управління головного управління Держсанепідемслужби в області, служби цивільного захисту у районі 20 травня завершила комплексну перевірку готовності закладів відпочинку з денним перебуванням школярів до прийняття на відпочинок дітей.

Роботу закладів відпочинку з денним перебуванням школярів планується розпочати з 27 травня 2013 року.

Про це йшлося на нараді з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації гуманітарного напрямку, що 21 травня провів заступник голови районної державної адміністрації Павло Плотніков. Підсумовуючи результати наради, він наголосив на обов’язковому забезпеченні оздоровленням та відпочинком дітей шкільного віку на рівні не менше показників 2012 року, першочерговому оздоровленні дітей соціально вразливих категорій та збільшенні кількості дітей, охоплених оздоровчими послугами.

Сектор у справах сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації