back

ВСЕУКРАЇНСЬКА ВЕСНЯНА АКЦІЯ “ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ”

18 квітня 2013

17 квітня в.о. голови районної державної адміністрації Іван Гавриленко провів нараду з проведення у районі Всеукраїнської весняної акції з благоустрою та озеленення “За чисте довкілля”. У нараді взяли участь представники підприємств, установ та організацій району, міський та сільські голови. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Нарада проведена на виконання указу Президента України від 6 серпня 1998 року №885 “Про День довкілля”, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 березня 2012 року, розпорядження голови районної державної адміністрації від 6 квітня 2012 року “Про проведення щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля”.

Щороку навесні на всій території нашої країни і у нас в районі проводиться Всеукраїнська весняна акція з благоустрою та озеленення “За чисте довкілля”. У переддень великого православного свята Великодня, травневих свят, поминання спочилих предків за народною традицією проходить прибирання осель та прилеглої території. Тож і ми не будемо відходити від цієї народної традиції - до свят нам необхідно прибрати закріплену територію за кожним підприємством, установою та організацією району. В рамках весняної акції з благоустрою “За чисте довкілля” плануємо провести 20 квітня районний суботник, у якому запрошуємо прийняти участь всіх бажаючих.

Проведення благоустрою прилеглої території планується провести у декілька етапів.

І етап весняної акції з благоустрою та озеленення “За чисте довкілля” традиційно провести у четвер та на протязі всього року щотижнево проводити прибирання прилеглої та закріпленої території за підприємствами, установами та організаціями.

ІІ етап весняної акції планується провести 20 квітня посадкою дерев та прибиранням території міського парку ім. Т.Г.Шевченка, територію біля монастиря, яка виходить на вул. Майстренка та оглядовий майданчик біля пам’ятнику Ярославни, замкову гору та висадити саджанці дерев.

ІІІ етап - до 18 травня, присвячений проведенню міждержавного літературно-мистецького свята “Нетлінне слово”.

Відділ житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації


18 квітня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Олександра Могильного проведена нарада з керівниками навчальних закладів, органів місцевого самоврядування та партійних осередків, які будуть задіяні в весняних заходах по озелененню міста Новгород-Сіверський під час Всеукраїнської акції Дня благоустрою територій 20 квітня 2013 року.

На нараду були запрошені керівники підприємств - власників інженерних мереж. Серед присутніх були міський голова і його заступник.

Обговорювались питання порядку отримання саджанців та термінів проведення посадки рослин. Схеми посадок узгоджувались з представниками інженерних мереж.

Олександр Могильний наголосив, що догляд за рослинами протягом року залишається за виконавцями посадочних робіт, тому що кожен саджанець має свою ціну і роботу людей треба поважати. Він побажав присутнім активно провести акцію відновлення зелених насаджень міста на заміну тих аварійних, перерослих дерев, які доводиться постійно видаляти.

Відділ містобудування та архітектури районної державної адміністрації