back

Реалізація завдань Президента України з реформування системи екстреної медичної допомоги

12 квітня 2013

На оперативній нараді лікарів Новгород-Сіверської центральної районної лікарні ім.І.В.Буяльського 12 квітня ц.р. розглядалось питання про зміни, що мають місце в наданні екстреної медичної допомоги населенню району. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Завідувач Новгород-Сіверським відділом Чернігівського обласного центру екстреної допомоги Азаренко І.М. повідомив, що з 1 січня 2013 року започаткована реформа служби екстреної медичної допомоги, в процесі якої колишнє відділення швидкої та невідкладної медичної допомоги Новгород-Сіверської центральної районної лікарні ім.І.В.Буяльського перепрофільоване у відділення Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Чернігівської обласної ради.

У зв'язку з цим можна відмітити наступні позитивні зрушення:

- значно покращилось забезпечення служби лікувальними препаратами та медичним майном. Так, на початку І кварталу 2013 року відділ централізовано отримав все необхідне для роботи у І кварталі, а наприкінці кварталу - на весь період до кінця року. Це дає змогу чітко планувати витрати медичних препаратів;

- забезпечення автотранспорту відділу паливно-мастильними матеріалами здійснюється хоч і дещо в обмеженій кількості, але регулярно, щомісяця, що знову ж таки дозволяє вчасно планувати всю роботу;

- у зв’язку з перепідпорядкуванням служби вона перестала виконувати невластиві їй функції, що дає змогу навіть за обмеженої наявності паливно-мастильних матеріалів забезпечити в достатній мірі виїзди до екстрених хворих і повністю виконувати покладені на відділ завдання.

Протягом І кварталу 2012 року відділенням швидкої та невідкладної медичної допомоги центральної районної лікарні були зроблені виїзди на 1722 виклики.

Протягом І кварталу 2013 року Новгород-Сіверським відділом Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги обслуговано 1586 викликів, тобто на 136 виїздів менше.

За І квартал 2013 року скарги до відділення Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Чернігівської обласної ради не надходили.

Заступник головного лікаря з медичної частини Земляницька А.В. висловила загальну думку колективу, що реформування екстреної медичної допомоги і в подальшому дасть можливість відчути позитивні зміни в цьому напрямку.

Світлана Шам, головний лікар центральної районної лікарні