back

Семінар для фахівців із соціальної роботи Новгород-Сіверського РЦСССДМ

04 березня 2013

01 березня в Новгород-Сіверському районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (РЦСССДМ) відбувся черговий семінар для фахівців із соціальної роботи з питань профілактики ВІЛ/СНІДу в районі та проведення соціальної роботи з сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

На захід були запрошені заступник головного лікаря центральної районної лікарні (ЦРЛ) по дитинству та пологовій допомозі Алла Сич та лікар-інфекціоніст ЦРЛ Андрій Недашковський.

У ході семінару фахівці із соціальної роботи були ознайомлені з епідемічною ситуацією з ВІЛ-інфекції в районі, метою та результатами роботи Кабінету довіри при ЦРЛ, проаналізували результати проведення профілактичної роботи серед дітей, молоді та сімей району.

Також присутніми були розглянуті питання щодо завчасного виявлення сімейних криз та надання необхідної допомоги у вирішенні родин проблем, збереження середовища дитини, запобігання вилученню дітей із сімей, надання допомоги соціально неадаптованому подружжю в набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв'язання життєвих проблем сім'ї, термінове реагування на випадки жорстокого поводження з дітьми, насильства.

Директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Світлана Чуванова наголосила на необхідності активізації інформаційно-просвітницької роботи серед дітей, молоді та сімей району, підвищенні якості соціальних послуг сім'ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За інформацією районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді