back

ЗАСТРАХОВАНІ ОСОБИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ТА ЧЛЕНІ ЇХ СІМЕЙ ВЖЕ ОТРИМУЮТЬ ПУТІВКИ ФОНДУ

25 лютого 2013

У рамках реалізації програми Новгород-Сіверської міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей, з січня поточного року, розпочато санаторно – курортне та відновлювальне лікування. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Загальна кількість путівок по дирекції ( а це - Новгород-Сіверський та Семенівський райони) на I квартал 2013 року – 26 штук (на суму 145,3 тис. грн.), у тому числі, для санаторно – курортного лікування дорослих – 23, для лікування дитини у супроводі дорослого – 3.

За профілями захворювання найбільша кількість путівок для лікування органів травлення – 8, нервової системи – 6, органів опору та руху – 4, дихання – 4. Водночас у санаторних закладах є можливість пролікувати захворювання органів зору, обміну речовин та урологічні.

Застрахованим особам двох районів вже видано 22 путівки до оздоровниць Трускавця, Миргорода, Закарпаття, Криму тощо.

Отримати санаторно – курортне лікування можуть застраховані особи (наймані працівники), а саме: фізичні особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, або у фізичної особи за умови сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, а також добровільно застраховані особи, які сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у тому числі з тимчасової втрати працездатності.

Для отримання путівки застрахованій особі треба звернутися у комісію із соціального страхування свого підприємства, установи, організації (уповноваженого) із заявою і медичною довідкою форми 070/о, яку має видати лікарсько консультаційна комісія лікувального закладу.

Заявка страхувальника про виділення путівок, яка подається до міжрайонних, Чернігівської міської виконавчих дирекцій обласного відділення Фонду (за місцем його реєстрації), формується на підставі заяв застрахованих осіб за наявності медичних показань.

Путівки видаються за основним місцем роботи застрахованої особи в період відпустки з частковою оплатою їх вартості. Сьогодні часткова оплата застрахованої особи за отриману путівку становить: у двомісний номер – 20% її вартості; для лікування дитини в супроводі дорослого – в розмірі 15% її вартості; для лікування двох дітей в супроводі дорослого – в розмірі 10% її вартості.

Додаткову інформацію щодо санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей можна отримати в міжрайонних, Чернігівській міській виконавчих дирекціях.

Новгород-Сіверська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності