back

Головний архітектор району Михайло Іванченко: "Розпочались роботи з розчищення від дерев та порослі трас високовольтних повітряних ліній електропередач, що проходять територією Новгород-Сіверського району"

11 лютого 2013

Розчищення трас високовольтних повітряних ліній електропередач (ВПЛ) проводиться з метою запобігання виникненню аварійних ситуацій, пошкодження електрообладнання, знеструмлення споживачів, утворення низових і лісових пожеж та недопущення ураження електричним струмом населення і тварин. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Всі роботи виконуватимуться на підставі Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів», постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.99 №209 «Про затвердження Правил охорони електричних мереж» та розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації «Про забезпечення належних умов експлуатації повітряних ліній електромереж».

До відома приватних власників, керівників організацій та підприємств, територією яких проходять ВПЛ: у межах охоронних зон об’єктів енергетики забороняється саджати дерева, крім кущів та саджанців з висотою перспективного росту не більше двох метрів!

Відповідно до статті 36 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів», юридичні та фізичні особи, винні у порушенні законодавства України про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон об’єктів енергетики, несуть відповідальність згідно із Законом.

Відповідно до пункту 7 Правил охорони електричних мереж, у разі самочинної посадки підприємствами або приватними особами дерев й інших багаторічних насаджень в охоронній зоні електричних мереж, роботи з приведення до належного стану просік виконуються за рахунок цих підприємств і осіб.

З усіх питань звертайтеся до служби Північних високовольтних електричних мереж за телефоном (0462)655-035, 654-291. Роботи без відключення високовольтних повітряних ліній категорично ЗАБОРОНЕНІ.

Терміни планових розчищень охоронних смуг повітряних ліній електромереж по Новгород-Сіверському району