back

Ефективна система запобіжників рейдерству - спільні зусилля органів влади і правоохоронців

16 липня 2021

Про сутність рейдерства, а також про засоби протидії такому явищу йшлося 16 липня на нараді у районній державній адміністрації, яку ініціював начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Андрій Водолазкін.

 

«На сьогоднішній час виникла потреба в створенні ефективної системи запобіжників рейдерству, тобто, в превентивних заходах захисту. З цією метою у районній державній адміністрації буде створено консультативно-дорадчий орган (комітет, комісія, робоча група тощо) з протидії рейдерству», - зазначив голова районної держаної адміністрації Тарас Молочко.

 

За його словами, в першу чергу це – комунікативний майданчик, аби кожна сторона конфлікту мала можливість викласти свої аргументи та, головне – перевести конфлікт у публічну площину. 

 

У той час, як в уяві багатьох рейдери продовжують асоціюватися із озброєними угрупованнями, які силою захоплюють підприємства, насправді, самі рейдери постійно удосконалюють схеми захоплення рухомого та нерухомого майна, корпоративних прав, шляхом зміни складу учасників юридичної особи, переоформлення на себе акцій (часток) у статутному капіталі підприємств, та майна, яким користуються підприємства.

 

Як повідомив Андрій Водолазкін, начальник Новгород-Сіверського районного відділу ГУНП у Чернігівській області, впродовж місяця у селі Покошичі Новгород-Сіверського району спостерігається конфлікт між співвласниками фермерського господарства «Покошицьке».

 

Андрій Іванович охарактеризував оперативну обстановку, що склалася у населеному пункті Покошичі та спрогнозував подальший її розвиток.

 

«Підрозділи Національної поліції України забезпечать захист законних прав і інтересів громадян та забезпечать громадський порядок у населеному пункті», - наголосив Андрій Водолазкін. Також він повідомив, що поліцейскі надалі будуть вживати дієвих заходів з недопущення протиправних дій з боку обох сторін конфлікту.

 

В обговоренні проблематики також взяв участь Іван Клюй, керівник Новгород-Сіверської окружної прокуратури: «Єдиним законним способом розв’язання майнових конфліктів є звернення до суду».

 

«Наша задача - створити умови, що унеможливлюють незаконне заволодіння земельними ділянками, порушення прав та законних інтересів землекористувачів Новгород-Сіверського району», - наголосив Тарас Молочко, підбиваючи підсумки зустрічі.

 

 

 

 

 

Сектор інформаційної діяльності, цифрового розвитку

та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації