back

СХОДИ ГРОМАДЯН У СЕЛАХ АРАПОВИЧІ та КОМАНЬ

25 січня 2013

24 січня відбулись сходи громадян у селах Араповичі, Комань Команської сільської ради. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

У проведенні сходів взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Іван Гавриленко, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Галина Гавриленко, депутат районної ради Надія Бикова, представник відділу Держкомзему у районі Валентина Кисіль, представник інвестиційної структури "Бізнес-контакт", що займається сільськогосподарським виробництвом на території сільської ради Віктор Марус, сільський голова Любов Акуленко, представник РВ ГУМНС, дільничний інспектор міліції.

При проведенні сходу заслухали звіти сільського голови про діяльність у 2012 році, функціонування комунального підприємства сільської ради, інших об'єктів соціально-культурної сфери, звіт депутата районної ради.

З актуальних питань соціально-економічного становища району у 2012 році виступив Іван Гавриленко, з роз'ясненнями питань соціального захисту населення - Галина Гавриленко, про актуальні питання земельних відносин говорила Валентина Кисіль, про стан законності та правопорядку - дільничний інспектор міліції.

При проведенні сходів громадян у селі Араповичі порушені питання щодо підключення електричної зерносушарки і сортувалки, оскільки розрахунок за земельні паї місцевим мешканцям видають зерном високої вологості. Представник "Бізнес-контакту" Віктор Марус пообіцяв вирішити це питання у 2013 році.

Також місцевих жителів цікавили перспективи створення на території сільської ради релігійної громади УПЦ та можливого будування храму. На це питання відповів перший заступник голови райдержадміністрації Іван Гавриленко, який роз'яснив основні положення Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Інших питань від жителів села Араповичі не надходило. У проведенні сходу взяли участь 28 жителів села.

При проведенні сходів громадян у селі Комань місцеві жителі скаржилися на неякісний хліб місцевого виробництва - питання вирішено Іваном Гавриленком при проведенні сходів. Причина - низька якість борошна від поставщиків хлібозаводу. Також викликало незадоволення організація автобусного сполучення через села сільської ради приватним перевізником з Сумської області. Це питання пообіцяла вирішити сільський голова.

Порушене питання придбання для жителів громади племінного бика для запліднення корів. Іван Гавриленко навів позитивні приклади вирішення таких питань у інших територіальних громадах району, доручив представнику "Бізнес-контакту" придбати, а територіальній громаді - вирішити питання з утримання тварини.

Також порушувались аналогічні питання стосовно зерносушарки та можливого будівництва храму.

На сход села у Комані прийшло 50 осіб.