back

Підсумки дитячого оздоровлення 2012 року

06 вересня 2012

Наша держава приділяє велику увагу оздоровленню та відпочинку дітей, дбає про зміцнення здоров’я підростаючого покоління. Не залишається осторонь і Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Ось уже одинадцятий рік поспіль Н-Сіверська міжрайонна виконавча дирекція, що включає Н-Сіверський та Семенівський райони, приймає активну участь у фінансуванні оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих закладах оздоровлення, тісно співпрацює з питань, що стосуються дитячого оздоровлення, з місцевими органами влади, роботодавцями, фізичними особами, які використовують найману працю, та профспілками.

Це, в першу чергу, широке інформування причетних до оздоровлення дітей – підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які знаходяться на обліку в міжрайонній дирекцій як страхувальники. Крім того, це співпраця за постійної підтримки органів місцевої влади з міським, районним відділами освіти, відділами з питань сім’ї та молоді, з питань молоді та спорту та бажання забезпечити оздоровлення якомога більшої кількості дітей застрахованих осіб.

Ще на початку поточного року в дирекції розпочалася робота по дитячому оздоровленню.

Для початку – це розрахунок суми асигнувань, яка складала 150 тисяч гривень. На перший погляд, та враховуючи виконання попередніх років, сума була дуже завелика. Щоправда, слід сказати про те, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, попри всі свої проблеми, кожен рік збільшує граничні норми витрат на зміцнення здоров’я та відпочинок дітей віком від 6 до 18 років працюючих осіб. Ось і цього року витрати на харчування, лікування та культурне забезпечення склали 40 гривень за добу перебування в оздоровчому закладі проти 38 гривень в минулому році.

Зусилля всіх учасників оздоровчого процесу були направлені на виконання поставлених завдань, а також на те, щоб впродовж літа кожен, хто має право на пільгове оздоровлення за кошти Фонду, ним скористався та зміцнив своє здоров’я. Літнє оздоровлення дітей застрахованих осіб в поточному році проведено у восьми оздоровчих закладах, в тому числі: у чотирьох закладах, які розташовані на території області, решта – за її межами.

Фактично, станом на 3 вересня 2012 року профінансовано оздоровлення 208 дітей на суму 193,5 тис.грн., в тому числі по Н-Сіверському району оздоровлено 122 дітей на суму 127,2 тис.грн, по Семенівському району оздоровлено 86 дітей на суму 66,3 тис.грн.

Дітей Н-Сіверського району оздоровлено в ДОЗ «Десна» с. Бирине 106 дітей; 2 дітей – в ДОЗ “Очаків” Миколаївської обл; 1 дитину оздоровлено в оздоровчому закладі санаторного типу “Остреч” м.Мена та 1 дитину оздоровлено в ДОЗ «Світлий « с.Пирогівка Шоскинського району.

Дітки Семенівського району оздоровлювались в ДОЗ «Полісяночка» м.Городня – 1 дитина; 9 дітей оздоровлено в ДОЗ санаторного типу «Очаків» Миколаївської обл; в ДОЗ «Прибрежний « Херсонської області - 25 дітей та 45 дітей оздоровлено в ДОЗ «Ольвія» Миколаївської обл.

Всього частково за кошти Фонду профінансовано оздоровлення 190 дітей. Кошти, що використані на ці цілі, склали 140,6 тис. грн.

Цього року, як і у 2009-2010 рр проводилось оздоровлення дітей за повну вартість. Обласним відділення було закуплено путівки за повну вартість в ДОЗ санаторного типу «Десна» с. Ладинка, Чернігівського району – на загальну суму 52,3 тис. грн., закуплено 18 путівок. Вказані путівки видані з доплатою 10 відсотків від вартості путівки, що становить 294 грн. на кожну дитину.

До організації та формування груп, крім спеціалістів міжрайонної дирекції, були підключені спеціалісти працівники освіти, голови комісій із соціального страхування підприємств, установ та організацій та інші. По закінченню змін отримані гарні відгуки від дітей та батьків щодо перебування в оздоровчих закладах.

Ще продовжують відпочивати та оздоровлюватися діти й дорослі, а в міжрайонній дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розпочалася робота по підготовці програми оздоровлення дітей застрахованих осіб на 2013 рік. Запрошуємо всіх учасників оздоровчого процесу проаналізувати результати поточного року та вже зараз активно включитися до планування, що, на мою думку, значно полегшить роботу, пов’язану з оздоровленням дітей влітку наступного року.

Чекаємо на ваші пропозиції та глибоке розуміння такого важливого питання, як здоров’я наших дітей.