back

Святкування Дня Державного Прапора України і 21-ї річниці незалежності України

24 серпня 2012

23 серпня у районі відбулись заходи з нагоди Дня Державного Прапора України і 21-ї річниці незалежності України.

Офіційні заходи з цієї нагоди розпочались з покладання квітів до пам'ятника видатному діячу українського державотворення Богдану Хмельницькому. За участю голови районної державної адміністрації В'ячеслава Кауфмана, голови районної ради Віктора Душина, міського голови Сергія Пунтуса, представників громадськості, учнівської та студентської молоді, які вшанували пам'ять видатної історичної постаті Богдана Хмельницького та поклали квіти до пам'ятника землякам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років.

Цього ж дня на міському стадіоні відбулась урочиста процедура підняття Державного Прапора України. Звертаючись до присутніх, голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман зазначив: "Український стяг уособлює наш національний дух та незламність волі. Він є символом нашої незалежності, соборності, спільності ідеалів, помислів і справ. Він – совість, жива історична пам’ять та гордість народу".

Після урочистого підняття Державного Прапора України відбувся старт велопробігу до Дня незалежності України - вихованці міської спортивної школи провезли державні прапори вулицями міста.

Цього ж дня у районному Будинку культури відбулось урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди Дня незалежності України. Від імені районної державної адміністрації присутніх поздоровив заступник голови райдержадміністрації Павло Плотніков, вручив відзнаки кращим працівникам району.

Також відбулась акція "Я - громадянин України", в ході якої десяти найкращим представникам учнівської молоді в урочистій обстановці вручені паспорти громадянина України.

Офіційні заходи закінчилися святковим концертом майстрів художньої самодіяльності.