back

Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації протягом ІІ кварталу 2012 року

25 липня 2012

Всього до райдержадміністрації протягом IІ кварталу надійшло 132 звернення, порушено 140 питань. До голови райдержадміністрації надійшло 77 письмових звернень, 20 – усних. До заступників голови райдержадміністрації звернулося 35 громадян, які порушили 35 питань.

38 (29%) звернень вирішено позитивно, відмовлено у задоволенні 6 (5%) зверненням, на 74 (56%) звернення дані роз’яснення, 1 (0,5%) звернення надіслані за належністю відповідно до ст. 7 Закону України «Про звернення громадян», 1 (0,5%) звернення повернуто авторові відповідно до статей 5 і 7 Закону України "Про звернення громадян", 5 (4%) звернень не підлягають розгляду відповідно до ст. 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян». Звернення, які потребують часу для вирішення питань, перебувають на контролі районної державної адміністрації. 20% звернень надійшло від найменш соціально захищених категорій громадян. 30% звернень надійшло до райдержадміністрації з органів влади вищого рівня.

Найбільш актуальними питаннями, з якими звертались громадяни до райдержадміністрації, були питання соціального захисту – 32 (23%), транспорту і зв'язку – 19 (14%), праці і заробітної плати 18 (13%), комунального господарства – 17 (12%), аграрної політики і земельних відносин 12 (9%).

Здебільшого питання стосувалися процедури отримання почесного звання «Мати-героїня», виплати заробітної плати педагогічним працівникам, роботи проводового мовлення, категорій населення, які мають право на безкоштовне отримання телетюнера, виплат дітям війни за судовими рішеннями, ремонту житлового будинку, усунення наслідків руйнування водовідвідної каналізації, вуличного освітлення в одному із сіл району, надання матеріальної допомоги. Протягом ІІ кварталу поточного року організовано 4 прямих телефонних зв'язки з населенням району голови районної державної адміністрації, його заступника голови райдержадміністрації, який відає гуманітарними та політико-правовими питаннями, 1 – начальника фінансового управління райдержадміністрації, 1- начальника освіти райдержадміністрації. Було вислухано 11 громадян, які порушили 11 питань, 9 питань було роз'яснено під час проведення заходів, стосовно двох питань дані відповідні доручення.

Відбулося 3 виїзні дні-приймальні райдержадміністрації спільно з районною радою у селах Шептаки, Красний Хутір, Вороб'ївка. У зустрічі взяло участь 83 громадянина, до керівництва звернулося 18 громадян. На всі порушені питання учасниками виїзного дня-приймальні були надані конкретні відповіді. Упродовж ІІ кварталу відбулося 3 засідання постійно діючої комісії райдержадміністрації з питань розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги, розглянуто 24 заяви. Згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації у зв'язку з тяжким матеріальним становищем та на лікування жителям району надано матеріальну допомогу на суму 3550 грн, що на 1955,88 грн більше, ніж у ІІ кварталі минулого року.

Головний спеціаліст юридичного відділу апарату райдержадміністрації Н.І.Півень