back

Третій напрямок соціальних реформ – глибока модернізація сфери соціального забезпечення

22 березня 2012

Пріоритетом нової соціальної політики є перехід від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, що відповідають потребам конкретної людини та сім"ї. Державні соціальні допомоги в області отримує 70 тисяч сімей.

ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Президентом України наголошено, що особливу увагу буде приділено малозабезпеченим сім"ям, а в області таких налічується 1600, а саме, запроваджено поступове збільшення розміру державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім"ям до рівня, визначеного Законом. Розмір допомоги підвищиться до 100 % прожиткового мінімуму.

Цього року з липня інваліди і пенсіонери, які проживають у малозабезпечених сім"ях, отримають додатково 168 гривень.

У малозабезпечених сім"ях в області проживає майже 3 тис. дітей. Діти з малозабезпечених сімей додатково отримають по 260 гривень.

Для забезпечення домашнього догляду за психічно хворими порівняно з нинішнім рівнем допомога з 1 травня поточного року зросте до рівня мінімальної зарплати, фактично в 10 разів.

У 2012 році збільшиться розмір щорічної разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам, яких в області близько 80 тис. Так, залежно від групи інвалідності допомога становитиме від 1720 до 2200 грн., вдвічі більше, ніж торік.

Чернігівщина була однією з трьох областей України, у яких протягом трьох останніх років проводився та успішно завершений у 2011 році експеримент з удосконалення системи соціальної підтримки щодо запровадження непрямої оцінки доходів заявників, спрямований на підвищення адресності допомоги, направлення державних коштів саме тим сім"ям, які цього дійсно потребують.


Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації