back

Ігор Рибаков: Закупівельні ціни на молоко у населення повинні бути збільшені

27 січня 2012

Народний депутат, лідер фракції "РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО" Ігор Рибаков звернувся до Чернігівської обласної державної адміністрації з пропозицією провести нараду із підприємствами, які займаються переробкою молока, щодо збільшення закупівельних цін на молоко у населення.

ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

"В магазинах літр молока коштує від 8 гривень, в той час як у людей підприємці купують його по дві гривні. Така цінова політика є вкрай несправедливою та не стимулює населення займатися заготівлею молока", - переконаний політик.

За даними Держкомстату, в Україні в минулому році поголів"я великої рогатої худоби зменшилося на 2,5%. Станом на 1 січня 2012 Держкомстат нарахував в Україні 4,5 млн. При цьому поголів"я корів за 12 місяців минулого року зменшилося на 1,6% - до 2,5 млн.

"Депутати нашої фракції «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» неодноразово спілкувалися на цю тем з спеціалістами, які зазначають, що в саме в домашніх господарствах - в яких утримується 80% всього поголів"я - це зменшення відбувається швидше, ніж в середньому по країні. За останні п"ять років поголів"я корів в домогосподарствах зменшилося більш ніж на 25%. Якщо справи будуть йти так і далі, закупівельникам просто ні в кого буде закуповувати молоко для переробних підприємств" - переконаний народний депутат.

"Тому сьогодні, щоб не втратити молочну галузь, вкрай важливо заохочувати населення займатися заготівлею молока", - вважає народний депутат Ігор Рибаков.

Він наголосив, що Чернігівська ОДА має серйозно зайнятися цим питанням та провести консультації із молокопереробними підприємствами щодо підвищення закупівельних цін на молоко. "Також фракція «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО" звернеться до Міністерства аграрної політики та продовольства України з пропозицією розробити дієвий механізм дотацій виробникам молока, оскільки, на переконання експертів, діюча система себе не виправдовує. Відповідний законопроект ми підготуємо вже на початку наступної сесії ВР", - повідомив лідер фракції Ігор Рибаков.


За інформацією прес-служби народного депутата України, голови депутатськой фракції "РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО" ІГОРЯ РИБАКОВА