back

Планування дитячого оздоровлення на 2014 рік

11 квітня 2014

З метою зміцнення здоров’я дітей, формування активного способу їх життя, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щорічно проводиться фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих закладах оздоровлення.

Однією із складових зменшення захворюваності застрахованих осіб та їх дітей, а відповідно і зменшення витрат по коштах Фонду, є прийняття та реалізація заходів щорічної Програми щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, одним із напрямків якої є оздоровлення дітей застрахованих осіб. Слід відмітити результативну роботу у 2013 році виконавчої дирекції із органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, самоврядних структур роботодавців та профспілок у проведенні оздоровлення дітей за кошти Фонду. Як результат, у минулому році за участю коштів Фонду оздоровлено 261 дитину на суму 316 тис.грн, в тому числі по Новгород-Сіверському району оздоровлено 159 дітей на суму 192 тис. грн. та по Семенівському району оздоровлено 102 дитини на суму 124 тис.грн.

Завдання нинішнього оздоровчого сезону використати кошти Фонду в повному обсязі та оздоровити не менше 264 дитини, в тому числі: Н-Сіверський район - 162 дитини, Семенівський район – 102 дитини. По лінії Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності оздоровлення дітей проходить за двома напрямками: перше це часткове фінансування і друге - це закупка Фондом путівок за повну вартість. За напрямком часткове фінансування Н-Сіверською міжрайонної дирекцією, відповідно до програми щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей, запланово оздоровити по Н-Сіверському району 100 дітей на суму 90 тис. грн., це в основному дитячий заклад оздоровлення «Десна» с.Бирине.

На сьогоднішній день залишається норма тривалості зміни 21 день. Граничні норми витрат на один дитино-день на харчування збільшено до 40 грн., на культурно-масові заходи та медичне обслуговування на рівні минулого року - 3 грн., сумарно у день - це 43 гривні. При тривалості зміни 21 день частка Фонду складатиме 903 грн. на дитину. За повну вартість заплановано закупити 164 путівки до дитячих закладів оздоровлення на суму 552 тис. грн., з яких на сьогоднішній день закуплено 96 путівок в оздоровчий заклад «Сонячний» смт. Лазурне Херсонської області, в тому числі для Н-Сіверського району 53 путівки, для Семенівського – 43, вартістю 3423 грн. за кожну. Також закуплено 15 путівок до ДОЗ «Електронік» Чернігівської області, в тому числі для Н-Сіверського району – 9 путівок, для Семенівського – 6 путівок, вартістю 3276 грн за путівку. Батьківська доплата за ці путівки складає лише 10 % від вартості путівки. Тобто доплата у «Сонячний « - 342,30 грн, доплата в «Електронік» - 327,60 грн.

У зв’язку з тим, що путівки закуплені по дешевшій ціні, ніж планувалось, будемо мати можливість додатково оздоровити ще 36 дітей.

Особливими є вимоги до закладів оздоровлення по забезпеченню належних умов перебування та відпочинку дітей, зокрема в частині їх розміщення, безпечного харчування, організації дозвілля та відпочинку. Організаторам оздоровлення слід звертати особливу увагу на те, що власник закладу повинен забезпечити належні умови проживання та харчування. В минулі роки по області ми мали непоодинокі випадки, коли батьки достроково забирали дітей з закладів, де згадані умови не були дотримані.

Враховуючи, що залишається актуальною тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, необхідно об’єднання зусиль держави, органів Фонду, громадськості у роботі, спрямованій на поліпшення їх життя і здоров’я.

Дуже просимо батьків не займати пасивну позицію, приходьте чи телефонуйте до нашої дирекції, ми завжди надамо як консультаційну так і фінансову підтримку.

Оздоровити дітей не тільки наше спільне завдання, а і обов’язок.

Новгород-Сіверська МРВД Чернігівської області відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності