back

"Провісник долі України"

14 березня 2014

Роки і віки намагаються віддалити Шевченка від нас, а він не піддається, він щодень стає ближчим, дорожчим, зрозумілішим. І щодень потрібнішим... Вкотре в цьому переконалися відвідувачі Новгород-Сіверської центральної районної бібліотеки на заході, приуроченому ювілею великого сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка, що відбувся в стінах закладу 14 березня цього року.

Голови районної державної адміністрації та районної ради В'ячеслав Кауфман і Олег Бондаренко, громадський діяч, засновник часопису "Правий берег Десни" Борис Домоцький у своїх виступах наголошували, що Шевченко– невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи.

Про безмежну любов Шевченка до України, яку підтверджував силою духу, зміцнював то піснею, то словом, то власним життям, розповіли працівники бібліотеки та учасники хору районного Будинку культури.

Тарас Шевченко своїми творами підніс духовну велич і красу народу до найвищих вершин, тим самим возвеличив Україну, український народ. Кобзар довів, що кожна нація повинна мати свою гідність, мораль, освячену віковими традиціями. Переконалися учасники заходу і в тому, що час не владний над поезією Великого Кобзаря. Вона ніколи не старіє: людський розум завжди знаходитиме у ній те, що є сучасним, адже адресована вона "і мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні живущим".

Відділ культури районної державної адміністрації