back

Відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

05 березня 2014

Шевченківські урочистості - Дні пам'яті Великого Кобзаря - крокують українською землею, крокують світом, де живе незгасна людська пам'ять про великого сина України. Відзначення та вшанування високодуховної поетичної, прозової та художньо-мистецької спадщини Т. Г. Шевченка ознаменовується в нашому районі різноманітними культурно-просвітницькими подіями.

4 березня у міській бібліотеці для дорослих пройшов літературно- музичний вечір «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» за участю місцевих працівників культури, мовознавців та користувачів бібліотеки.

З вступним словом перед присутніми виступила директор Новгород-Сіверської централізованої бібліотечної системи Тетяна Костюкова, яка наголосила на тому, що Т.Г.Шевченко, як явище велике і вічне – невичерпний. Він був, є і буде продовжуватися, так як він і є велична історія України. Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас і відзначення 200-річного ювілею Великого Кобзаря – це свято кожного українця, яке покликане об’єднати народ нашої держави.

У заході взяли участь учні 9 класу Новгород-Сіверської гімназії № 1, класний керівник Наталія Умняшкіна, які підготували сценки із драматичних творів Т.Шевченка. У виконанні бібліотекарів, працівників районного Будинку культури прозвучали пісні на слова Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи, мої, думи». Велике задоволення отримали присутні від музичних номерів, які виконали працівники Новгород-Сіверської музичної школи. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Шевченко залишиться в пам'яті нащадків, бо є і буде Україна і український народ.

Відділ культури районної державної адміністрації