back

Захист Вітчизни - від минулого до сьогодення

20 лютого 2014

Військово-патріотичне виховання підростаючого покоління, вшанування подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів Збройних сил України, нинішніх захисників Вітчизни є одним з основних напрямків діяльності районної влади у роботі з відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Великої Перемоги.

Про це повідомив заступник голови районної державної адміністрації Павло Плотніков під час зустрічі за "круглим столом" учнівської молоді з ветеранами військової служби та захисниками Вітчизни, що відбулася 19 лютого ц.р. у Новгород-Сіверській гімназії №1.

Учасники засідання - військовий комісар Олег Отрощенко, воїни-прикордонники Роман Гладун та Сергій Хоменко, ветеран Збройних Сил України Петро Фролов, голова районної організацій ветеранів України Микола Кливенок, педагоги та учні Новгород-Сіверської гімназії №1 обговорили основні етапи становлення українського війська, актуальні питання військової реформи та перехід на контрактну службу.

Воїни-прикордонники розповідали дітям про основні результати службової діяльності прикордонного підрозділу, аспекти залучення до охорони державного кордону України громадських формувань та завдання, що виконують прикордонники під час несення служби.

Учні гімназії підготували цікаву мультимедійну презентацію, виконували патріотичні пісні та читали вірші. Гості заходу ділилися спогадами про свої роки на військовій службі, а нинішні захисники державного кордону - про цікаві випадки, з якими вони стикаються сьогодні.

"Україна має всі підстави пишатися своєю молоддю - високоосвіченою, сповненою творчої енергії. Українська молодь прагне змін і готова власними силами прокладати шлях у майбутнє. За словами Глави держави, саме молодь найкраще розуміє необхідність економічних і соціальних реформ, саме молодь буде основою завтрашнього громадянського суспільства України", - зазначив Павло Плотніков, спілкуючись з учасниками заходу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації