back

Аналізували стан роботи зі зверненнями громадян

19 лютого 2014

Стан реалізації у районі завдань Президента України щодо належної роботи із зверненнями громадян, а також підведення підсумків вирішення питань, що надійшли у рамках проекту "Діалог з країною" обговорили на розширеній нараді за участю керівництва районної державної адміністрації, її структурних підрозділів, керівників окремих підприємств, установ та організацій, що відбулась 19 лютого ц.р.

"Президент України Віктор Янукович ставить чіткі завдання органам влади на місцях - забезпечити належну роботу із зверненнями громадян та створити усі умови для вирішення зазначених у них питань", — наголосив голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман, відкриваючи засідання.

За словами керівника апарату районної державної адміністрації Наталії Разумейко, у районній державній адміністрації стан виконання вимог чинного законодавства про звернення громадян знаходиться на постійному контролі керівництва району, ведеться всебічний їх аналіз, вивчаються причини та умови відмов у задоволенні звернень громадян.

Всього до районної державної адміністрації протягом 2013 року надійшло 454, що на 37 звернень менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, порушено 467. З червня 2013 року в районній державній адміністрації функціонує ”Гаряча телефонна лінія” голови районної державної адміністрації, на яку звернулося 10 громадян.

32% звернень вирішено позитивно, відмовлено у задоволенні 3% звернень, на 56% звернень дані роз’яснення, 6% звернень не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України ”Про звернення громадян”, 3% звернень переслано за належністю відповідно до статі 7 Закону України ”Про звернення громадян”.

Упродовж 2013 року організовано 17 прямих телефонних зв’язків, відбулось 8 виїзних днів-приймалень спільно з районною радою у населених пунктах району.

166 звернень надійшло до районної державної адміністрації від органів влади вищого рівня, з них адресовано Президентові України – 18, голові Верховної Ради України – 2, Прем'єр-міністрові України - 7, голові обласної державної адміністрації - 15, на урядову гарячу лінію звернулося 122 мешканці району, на гарячу лінію голови обласної державної адміністрації звернулося 2 громадянина.

В ІV кварталі поточного року 14 звернень надійшло від робітників ТОВ ”Новгород-Сіверський м'ясокомбінат”, ПрАТ ”Новгород-Сіверський завод будівельних матеріалів” щодо затримки у виплаті заробітної плати. Всі звернення відповідно до статті 7 Закону України ”Про звернення громадян” були переслані за належністю до територіальної державної інспекції з питань праці у Чернігівській області. За результатами перевірки матеріали щодо додержання трудового законодавства ТОВ ”Новгород-Сіверський м'ясокомбінат” були передані до правоохоронних органів, ПрАТ ”Новгород-Сіверський завод будівельних матеріалів” розроблений графік погашення заборгованості із виплати заробітної плати, згідно з яким до кінця 2013 року працівникам зазначеного підприємства було виплачено заробітну плату.

За минулий рік на адресу районної державної адміністрації надійшло 7 повторних звернень. Передусім, підставою для повторних звернень є незгода заявників з прийнятими рішеннями на попередні звернення.

Найбільше було порушено питань щодо соціального захисту населення – 29 % від загальної кількості питань, 11% складали питання з урегулювання земельних відносин та аграрної політики. Розглянуто 13 % питань, які стосувалися комунального господарства; 14% - питання праці та заробітної плати; 5% - житлових питань.

Відбулось 11 засідань комісії з питань розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги, де було розглянуто 46 заяв. Згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації у зв’язку з тяжким матеріальним становищем та на лікування жителям району надано матеріальну допомогу на суму 8980 грн, що на 2370 грн менше, ніж у минулому році.

Також про організацію роботи зі зверненнями громадян на нараді доповідали начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Галина Гавриленко, міський голова Сергій Пунтус, начальник відділу архітектури та містобудування районної державної адміністрації Михайло Іванченко.

"Районною державною адміністрацією і надалі проводитиметься робота, спрямована на створення необхідних умов щодо реалізації конституційного права громадян на письмове звернення та особистий прийом, оперативне вирішення порушених проблем у зверненнях, недопущення повторних звернень до органів влади усіх рівнів", - зазначив В'ячеслав Кауфман, підбиваючи підсумки наради.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації