back

Ветеранам війни - постійна турбота і увага

18 лютого 2014

Про реалізацію у районі завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління йшлося на нараді з керівниками профільних управлінь, відділів та інших структурних підрозділів, яку провів 18 лютого заступник голови районної державної адміністрації Павло Плотніков.

"Глава держави переконаний, що День захисника Вітчизни — це свято, яке об’єднує українців і є справжнім символом загальнонаціональної гордості. Також Президент неодноразово зазначав про необхідність належної уваги з боку держави до проблем ветеранів Великої Вітчизняної війни, покращення їх соціально-побутового обслуговування", — зазначив Павло Плотніков.

За словами начальника управління соціального захисту населення Галини Гавриленко, у районі постійно проводиться обстеження матеріально-побутових умов проживання інвалідів війни та учасників бойових дій, під час яких особлива приділяється увазі стану життя, необхідності стаціонарного лікування, поміщення до будинків – інтернатів, виявляються їх потреби та надається відповідна допомога. На сьогоднішній день на обліку перебувають 149 осіб, на яких поширюється чинність Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Важливим напрямком державної підтримки ветеранів війни є забезпечення їх якісними медичними послугами. Центральною районною лікарнею щорічно проводиться диспансеризація та медичні обстеження ветеранів війни. На сьогодні у районі функціонує 5 палат для ветеранів війни, в яких розгорнуто 15 ліжко - місць.

За 2013 рік стаціонарне лікування в центральній районній лікарні отримали 272 ветерана війни. В обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни проліковано 54 особи нашого району, з них 32 інваліди; в Український державний медико-соціальний центр було направлено на лікування 3 ветерани війни.

У 2013 році 7 ветеранів війни отримали санаторно-курортні путівки через управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

Для забезпечення статутної діяльності районної організації ветеранів України з районного бюджету у минулому році виділено 27 тис. 428 грн. За словами голови районної організації Миколи Кливенка, до 70-річчя визволення України в області готується видання Книги пам'яті, до якої будуть внесені імена і наших земляків.

В ході наради також йшлося про організацію волонтерського руху у навчальних закладах району, функціонування музейних кімнат, проведення робіт з облаштування та ремонту пам'ятників, що увічнюють пам'ять про події Великої Вітчизняної війни. Таких у районі налічується 131, усі вони з настанням теплої пори року будуть відремонтовані і впорядковані.

"Соціальний захист ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України, - на цьому наголошує Президент Віктор Янукович. Тому основним завданням органів влади на місцях є постійна і цілеспрямована робота щодо поліпшення якості життя ветеранів, турбота і повага до них", - підсумував Павло Плотніков.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації