back

Пошли нам, Боже, нині Богунів!

17 лютого 2014

350 років тому, на пагорбах поблизу Новгорода-Сіверського, навпроти Десни трагічно загинув один із славетних синів нашої Батьківщини – козацький полковник, наказний гетьман Іван Богун.

Вшанувати пам’ять козацького лицаря 17 лютого ц.р. зібралися керівництво району, команський сільський голова Любов Акуленко, представники місцевого козацького осередку, гості з сусідніх районів та областей, учнівська молодь та місцеві жителі.

"Ми пишаємося тим, що живемо і працюємо на землі, де все дихає історією. Іван Богун – взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу", - наголосив голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман.

За його словами, у районі проведена значна підготовча робота з вшанування пам'яті цієї легендарної особистості. Спільними зусиллями органів виконавчої влади, Команської територіальної громади, активістів районної громадської організації "Новгород-Сіверський окремий козацький полк імені Івана Богуна" та небайдужих громадян вдалося упорядкувати територію, прилеглу до пам'ятного знаку, спорудити сходи та оглядовий майданчик.

"На меті - встановлення погруддя Івана Богуна у Новгороді-Сіверському, на вулиці, що носить його ім'я. Напрацьований досвід спільної роботи влади і громади, впевнений, принесе позитивний результат. Пам'ятник славетному лицарю стане справжньою ознакою вдячності та вшанування його подвигу, прикрасить наше старовинне місто", - зазначив В'ячеслав Кауфман.

Присутні поклали квіти до пам'ятного знаку та вшанували пам'ять Івана Богуна хвилиною мовчання. Священнослужителі відправили поминальну панахиду за козацьким ватажком.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації