back

Аграрний бізнес сприяє реалізації нових соціальних ініціатив Президента України

09 жовтня 2013

Під час щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище країни Президент України Віктор Янукович зазначив, що органи влади мають залучати на добровільній основі кошти підприємств, установ та організацій для соціально-економічних розбудовчих процесів у сільській місцевості. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Таким чином, природно-ресурсний потенціал територій буде використано для підвищення добробуту жителів.

ТОВ "Відродження", що успішно веде справу на землях Биринської сільської ради – гідний приклад співпраці аграрного бізнесу і територіальної громади.

За кошти товариства у цьому році провели грейдування доріг, у зимовий період розчищали дороги від снігу та відремонтували сільськогосподарські приміщення. Загалом у розвиток територіальної громади господарство залучило власні кошти на суму 480 тис. грн.

Підприємство уклало 491 договір оренди з населенням з 3% розміром. Згідно з укладеними договорами у 2012 році населенню сплачено 911,8 тис. грн орендної плати, а загалом по району вже у цьому році сільгосппідприємства розрахувались за оренду землі на 61%.

Під час робочої поїздки до села Бирине голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман оглянув виробничі потужності підприємства та поспілкувався з селянами.

"Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича спрямовані на створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів та покращення стандартів якості життя людей. І завдання місцевих органів влади – спрямувати діяльність сільськогосподарського виробника для вирішення проблем людей і територій конкретними справами", - наголосив В'ячеслав Кауфман.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації