back

В.Кауфман: "Ми робимо усе можливе, аби люди на селі вже зараз відчули зміни на краще. Це основа роботи районної влади і наш обов"язок"

26 вересня 2013

25 вересня голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман взяв участь у загальних зборах обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини». ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

У заходах взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник та його заступник Іван Коробка, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань регіонального розвитку та будівництва Сергій Сергієнко, заступник Голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Дмитро Лосєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова Новгород-Сіверської районної ради Віктор Душин, Новгород-Сіверський міський голова Сергій Пунтус, директор ТОВ «Виробничо-торгове підприємство «Облагропостач» Сергій Макаров, голови районних рад області та представники засобів масової інформації.

Голова районної державної адміністрації В'ячеслав Кауфман у своєму виступі зазначив, що з кожною сільською радою інвесторами укладені соціальні угоди на 1 млн. 795 тис. грн. Станом на 1 вересня 2013 року за угодами виплачено 340 тис. грн. Кошти спрямовувались на ремонт і грейдування доріг у сільській місцевості, утримання пожежної охорони, благоустрій населених пунктів сільських рад, зокрема, кладовищ, виготовлення технічної документації на місця видалення твердих побітових відходів, ремонт пам’ятників загиблим у роки війни, надавалась допомога об’єктам соціального призначення.

"Ми робимо усе можливе, аби люди на селі вже зараз відчули зміни на краще. Це основа роботи районної влади і наш обов'язок" - зазначив В'ячеслав Кауфман.

Одним із визначальних факторів позитивної динаміки є вкладені інвестиції у сільське господарство. За останні роки в район увійшли більше 5 інвесторів (ПП “Новгород-Сіверські аграрні інвестиції”, ТОВ “Агрікор-Холдинг”, ТОВ “Вороб’ївське-Агро”, ТОВ “Відродження”, ТОВ “Українська лляна кампанія”, фермерське господарство Бородюк). Кошти вкладаються у розвиток рослинництва і тваринництва. Ними орендовано 31 тис. 656 га землі, вирощуються ячмінь, овес, просо, кукурудза, гречка, соняшник, соя, озимий ріпак, картопля. Також орендується або викуплений майновий комплекс, вирощується 860 голів великої рогатої худоби, у тому числі 745 корів.

Розмір орендної плати, яку мають виплатити інвестори за укладеними з населенням договорами оренди на землю – 7 млн. 551 тис. грн, на сьогоднішній день виплачено 47% орендної плати.

Від діяльності інвесторів до місцевих бюджетів району надійшло 3 млн. 619,5 тис. грн, у минулому році бюджети отримали 2 млн. 134,7 тис. грн.

На засіданні також розглядалися питання залучення органами місцевого самоврядування області коштів європейських інституцій, державного та місцевих бюджетів для соціально-економічного розвитку територіальних громад; соціально-економічний розвиток Новгород-Сіверського району та залучення інвестицій до місцевих бюджетів, а також участі місцевих рад області у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та про співпрацю ТОВ «Виробничо-торгове підприємство «Облагропостач» з сільськими територіальними громадами в забезпеченні жителів сільськогосподарською технікою.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації