back

Павло Плотніков: "Дитина з найбільш раннього віку має отримувати усі можливості, щоб зростати здоровою, вільною та щасливою"

25 вересня 2013

На цьому наголосив заступник голови районної державної адміністрації 24 вересня ц.р. під час відвідування Студинської ЗОШ І-ІІІ ст., де у 2014 році планується відкриття групи дошкільного виховання, з подальшою реорганізацією навчального закладу у навчально-виховний комплекс.

Школа, де здобувають освіту 34 учні, забезпечена усім необхідним обладнанням, меблями, працює комп'ютерний клас, що дає змогу використовувати інформаційно-комунікативні технології під час навчального процесу, працює їдальня, де учні отримують гарячу їжу. Крім того, для облаштування теплого туалету у навчальному закладі з обласного бюджету виділено 30,0 тис. гривень.

"Забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти – один з ключових напрямків соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, яким передбачено розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

Ми розуміємо важливість завдання Глави держави, тому ведемо постійну роботу з розширення мережі дитячих навчальних закладів" - зазначив Павло Плотніков.

На виконання доручень Президента України у районі реалізується районна цільова Програма розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки.

За останні 3 роки відкрито 4 дошкільних навчальних заклади. Загалом у районі налічується 12 таких закладів. Дошкільні групи відкрились у Дігтярівському НВК (2011 рік), Буда-Вороб'ївському НВК (2012 рік), Вороб'ївському та Биринському НВК (2013 рік).

У 2014 році дошкільний навчальний заклад відкриється у Студинці.

Процент охоплення дітей дошкільною освітою за три роки у районі зріс з 45,2% до 55,1%, проте у сільській місцевості лише 33,9% дітей охоплено дошкільною освітою.

"Існуюча позитивна тенденція щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів у районі дає нам привід говорити про те, що завдання Глави держави буде виконане" - підсумував Павло Плотніков.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації