back

Безпека інформаційного простору та протидія ворожому теле-і радіосигналу: можливі варіанти дій

10 лютого 2024

Минулоріч у Харківській області завдяки міжнародним партнерам реалізовано проєкт з блокування ворожого мовлення на українській території. Зокрема, було придбано комплекти обладнання для блокування ворожих радіопрограм. У Чернігівській ОВА вивчають досвід колег та прагнуть долучити різні джерела фінансування відповідних потреб.

Технічні потреби та можливості детально обговорили перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем, радник голови ОДА Андрій Подорван, заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Валерій Сорокін, директор Чернігівської філії Концерну РРТ Сергій Ковальов та представниця Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в області Ірина Сенченко.

«Нещодавно введено в дію державний мультиплекс багатоканальної телемережі МХ-7. Це дало можливість покрити «білі плями» телесигналом. Однак, це лише один крок», - зауважив Андрій Подорван.

Як повідомила Ірина Сенченко, регулятор на постійній основі моніторить ситуацію. Однак, така робота на прикордонних ділянках ускладнена через постійні обстріли.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації