back

До уваги роботодавців !

25 січня 2024

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі

 

З набранням чинності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” від 05 лютого 2021 року № 1217-IX, облік трудової діяльності працівників здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” від 08.07.2010 № 2464-VI (зі змінами) (далі – Закон України 2464).

Відповідно до частини другої статті 20 Закону України 2464 з метою обліку в електронній формі відомостей про трудову діяльність працівника страхувальник подає відомості про працівника, зокрема, відомості про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу та інші події, які раніше фіксувалися в паперовій формі (трудовій книжці).

Відомості про трудову діяльність працівника подаються через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов'язковим накладанням e-підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, страхувальником, працівником, якому керівником страхувальника делеговані відповідні повноваження в електронній формі у вигляді xml-файлу.

 

Важливо

Звертаємо увагу, що неподання, зволікання з поданням відомостей про трудову діяльність можуть спричинити складнощі щодо оперативного надання соціальних послуг застрахованим особам.

Для отримання консультацій з питань ведення обліку трудової діяльності в електронній формі звертайтеся на гарячу лінію технічної підтримки вебпорталу електронних послуг Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області за т. (0462) 60-34-70.

 

За інформацією  Головного управління

Пенсійного фонду України в Чернігівській області