back

«Вихователь! — Яка висока потрібна тут душа!.. Воістину, щоб створити людину, треба самому бути або батьком, або більше, ніж людиною»

04 березня 2013

1 березня відбулася науково-практична конференція, присвячена Дню народження К. Д. Ушинського, яка пройшла в Новгород-Сіверській державній гімназії, що носить його ім’я. До участі в роботі конференції були запрошені заступники директорів навчальних закладів району з виховної роботи, керівники методічних об’єднань класних керівників, відповідальні за виховну роботу в малокомплектних школах. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Із зазначеної теми виступила заступник директора з навчально-методичної роботи Валентина Логвин. У своєму виступі вона зазначила важливість формування соціально свідомого, духовно багатого, морально активного сімейного виховання. Валентина Василівна детально зупинилася на дотриманні родинних цінностей, культурі поведінки між юнаками та дівчатами, відповідальному ставленні до шлюбу, - ці та інші якості формуються у вихованців державної гімназії через систему класних та загальношкільних заходів, індивідуальну роботу з учнями, батьками.

Сім’я відіграє головну роль у підготовці дитини до життя, формуванні її поглядів. Сімейні цінності у творах К. Д. Ушинського розкрила перед учасниками науково-практичної конференції класний керівник Галина Білозор. Вона зокрема наголосила, що діти наслідують дорослих, тому приклад батьків є провідним у сімейному вихованні.

Алла Воропай, вихователь-методист, у своєму виступі зупинилася на психологічних аспектах організації сімейного виховання учнів соціально вразливих категорій.

До уваги присутніх було представлено дитячі проекти «Моя сім’я – найкраща». Свої роботи презентували Колошин Ярослав, Котов Данило, Тарасенко Лілія, Цирулік Максим, Сивоглаз Оксана, в них представлені спільні сімейні справи – різьблення, вишивка, читання, рибалка, бджільництво тощо.

«Рідна мати моя» - під такою назвою учні гімназії та класний керівник Наталія Коваль підготували усний журнал.

Підсумки науково-практичної конференції підвела методист районного методичного кабінету Лариса Бодяко. Вона зосередила увагу на сучасних проблемах сімейного виховання, зокрема, насильства в сім’ї, втечах дітей із дому, дитячих суїцидах. Накреслила напрямки виховної роботи закладів освіти району з питань сімейного виховання відповідно до чинної нормативної бази. Як підсумок прозвучали слова: «Вихователь! — Яка висока потрібна тут душа!.. Воістину, щоб створити людину, треба самому бути або батьком, або більше, ніж людиною».