back

28 липня відзначаємо День Української Державності

28 липня 2022

 

 

Сьогодні вся наша країна, кожен її громадянин вперше відзначаємо державне свято – День Української Державності, державне свято, встановлене Указом Президента України Володимира Зеленського. Цей день утверджує спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення. Тому символічним є те, що День Української Державності святкуємо у День Хрещення Київської Русі-України.


Упродовж усієї історії українці відзначалися прагненням до свободи та самостійності – це надавало наснаги і сили залишатися собою в часи бездержавності, залишатися незламними у часи жорстоких випробувань. І сьогодні, продовжуючи кращі військові традиції, мужньо стримуючи агресора - Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність України, Збройні Сили України доводять велич українських військових звитяг.


Цього дня, коли позаду 8 років війни на Донбасі, шостий місяць повномасштабної війни, ми ще голосніше на увесь світ заявляємо про нашу ДЕРЖАВНІСТЬ. 
Поряд з іменами Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Миколи Костомарова, Пантелеймона Куліша, інших відомих представників та представниць національної еліти й борців за державність і незалежність України сьогодні стоїть УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД, який об’єднався заради перемоги в жорстокій війні з рашизмом.


Україна була, є і буде. Якою їй бути – залежить від кожного з нас. 


Шануймося, цінуймо, пишаймося своїм корінням!
Вистоїмо і переможемо, адже історія навчила нас бути сильними, мужніми і незламними! 


Слава Україні! Слава кожному захиснику, кожній захисниці, які ціною власного життя боронять нашу державність!


З Днем Української Державності! Миру, тепла, добра, затишку і Божого благословення всім нам і нашій рідній Україні!

Голова Новгород-Сіверської
 районної державної адміністрації
Андрій АНІКІЄНКО