back

Виконання реформ Президента України

16 січня 2013

У районній державній адміністрації проаналізовано виконання завдань та заходів Національного плану дій на 2012 рік, затвердженого указом Президента від 12 березня 2012 року № 187/2012 за підсумками 2012 року. ДЕТАЛЬНІШЕ>>>

Регіональний розвиток і реформа міжбюджетних відносин

За 2012 рік до загального фонду бюджету району надійшло 22872,6 тис. грн власних надходжень, що становить 112,6% до першочергових призначень. У порівнянні з 2011 роком доходи зросли на 5323,7 тис. грн.

Забезпечено фінансування на оплату праці. Прострочена заборгованість з виплати заробітної плати відсутня.

Зменшено кількість бюджетних установ на 3 одиниці. Скорочено 9 штатних посад. Економічний ефект склав 178,7 тис. грн.

Реформування медичного обслуговування

25 листопада 2011 року рішенням районної ради затверджена програма розвитку системи медичної допомоги у Новгород-Сіверському районі на 2012-2014 роки. Одним із завдань зазначеної програми є формування оптимальної мережі медичних закладів, у зв’язку з чим по Новгород-Сіверській ЦРЛ видано наказ від 03.01.2012 №13 «Про укрупнення дільниць обслуговування», у відповідності з яким виконані практичні заходи. У районі розроблений план модернізації мережі закладів охорони здоров’я. Документи щодо створення Новгород-Сіверського ЦПМСД у грудні 2012 р. були надані на розгляд районній раді, але рішення не прийняте.

З метою оцінки стану надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в грудні 2012 року було проведено аудит стану надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в Новгород-Сіверській ЦРЛ.

Результати проведення самооцінки подані 28.12.2012 в обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя згідно з вимогою УОЗ ОДА від 28.12.12 №01-07/6331.

Аудит стану надання екстреної медичної допомоги проведений у серпні 2012 року. На 01.01.2013 відділення екстреної та невідкладної допомоги є структурним підрозділом Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Районний план розвитку системи надання екстреної медичної допомоги не розроблявся.

Адміністрацією центральної районної лікарні не видавалися направлення сільській молоді у вищі навчальні медичні заклади III-IY рівня акредитації для навчання за кошти районного бюджету, так як кошти не передбачені через їх нестачу.

Реформа системи освіти

На базі Будо-Вороб’ївської ЗОШ І-ІІ ступеня створено навчально-виховний комплекс. На його базі відкрито одну групу з 13 дітей.

У 19 закладах освіти комп’ютери підключено до мережі «Інтернет».

Відповідно до районної програми «Шкільний автобус» придбано 2 автобуси.

Оздоровчі послуги надано 622 дітям шкільного віку.

Дерегуляція та розвиток підприємництва

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 1 серпня 2011 року № 209 затверджено стандарти адміністративних послуг, що надаються структурними підрозділами райдержадміністрації.

Інформація про перелік адміністративних послуг, стандарти їх надання, електронні бланки заяв розміщено на веб-сторінці районної державної адміністрації в розділах адміністративні послуги та дозвільний центр.

З метою поліпшення організаційних засад надання адміністративних послуг було прийнято розпорядження голови райдержадміністрації від 26.10.2011 № 383 «Про поліпшення надання адміністративних послуг», яким розширено години прийому споживачів послуг в районній державній адміністрації.

З січня 2012 року видача документів дозвільного характеру здійснюється безпосередньо державним адміністратором з урахуванням особливостей визначених Законом України «Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності».

Виконуються основні заходи районної програми розвитку малого підприємництва на 2011-2012 роки.У IV кварталі 2012 року розроблено та затверджено районну програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2013-2014 роки. Протягом 2012 року звернень від суб’єктів господарювання щодо надання фінансово-кредитної підтримки не надходило.

Реформа житлово-комунального господарства

ПАТ «Облтеплокумуненерго» на газовій котельні по вул. Чкалова, 9 м. Новгород-Сіверський встановили твердопаливний котел, який при обігріві використовує паливні пелети, що дає майже вдвічі зекономити кошти. За 2012 рік переведено на місцеві види палива котельні 3 установ, організацій району.

Всі діючі тарифи на підприємствах житлово-комунального господарства проходили погодження з інспекцією по цінам та відповідають вимогам чинного законодавства. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у найближчий час, не планується.

На території району створено 10 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.07.2010 № 173 затверджено програму стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Проводиться робота по популяризації об’єднань співвласників багатоквартирних через засоби масової інформації, надаються консультації зацікавленим особам по створ енню об’єднань співвласників багатоквартирних.

Фінансові ресурси вітчизняних та міжнародних організацій у сферу житлово-комунального господарства не залучались.

Районна програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства Новгород-Сіверського району на 2011-2014 роки розроблена на виконання Загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства, затвердженої Законом України з метою подальшого розвитку та реформування житлово-комунального господарства. Затверджена програма четвертою сесією шостого скликання районної ради від 22 лютого 2011 року. 23.03.2012 на засіданні Колегії райдержадміністрації розглядалося питання «Про стан виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Новгород-Сіверського району на 2011-2014 роки та основні завдання з її реалізації на 2012 роки» прийнято відповідне розпорядження № 94.

В рамках виконання Програми «Питна вода Новгород-Сіверського району на 2006-2020 роки» планується провести роботи по будівництву артезіанської свердловини у с. Юхнове Новгород-Сіверського району за рахунок коштів державного бюджету.

ПАТ «Облтеплокомуненерго» на газовій котельні по вул. Чкалова, 9 м. Новгород-Сіверський, встановили твердопаливний котел, який при обігріві використовує пелети, що дає вдвічі зекономити кошти.

Розвиток сільського господарства та земельна реформа

Регіональна потреба в зерні для хлібопечення складає 1700 т на 2012/2013 маркетинговий рік.

Закуплено сільськогосподарськими підприємствами району 207 голів великої рогатої худоби у господарствах населення.

Протягом 2012 року сучасні доїльні зали в експлуатацію не вводились.

Забезпечується виконання комплексу польових робіт в термін відповідно до агротехнічних вимог.

ТОВ «Новгород-Сіверський елеватор» введено в експлуатацію зерноочисно-сушильний пункт, потужність - 35 тонн зерна/годину (перша черга).

Створено штаб з координації роботи з надання роз’яснень щодо висвітлення державної політики у сфері регулювання земельних відносин.

Управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації