back

Як працює виконком?

22 лютого 2018

21 лютого в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко провів виїзну нараду з питань забезпечення життєдіяльності територіальної громади Кам’янсько-Слобідської сільської ради.

У роботі взяли участь голова районної ради В'ячеслав Кауфман, заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, керівник апарату Наталія Разумейко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільський голова Анатолій Васюк, депутати, члени виконкому сільської ради та керівники закладів, розташованих на території сільської ради.

Як повідомлялося раніше, з 05 по 09 лютого цього року структурними підрозділами районної державної адміністрації вивчався досвід роботи виконкому Кам’янсько-Слобідської сільської ради з реалізації повноважень, наданих чинним законодавством.

У своїх виступах стан справ на території сільської ради аналізували Наталія Разумейко, керівник апарату районної державної адміністрації; Олена Бикова, начальник фінансового управління районної державної адміністрації; Олег Душин, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово - комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації; Ніна Матвіюк, начальник відділу культури районної державної адміністрації.

Зокрема зазначалося, що на засіданнях виконкому у 2017 році розглянуто 66 питань, за результатами їх розгляду прийнято 46 рішень (у середньому відповідно 5 питань та 3-4 рішення на 1 засідання). У січні 2018 року розглянуто 8 питань, прийнято 7 рішень, у тому числі 5 рішень – з питань здійснення делегованих повноважень (про підсумки виконання бюджету сільської ради на 2017 рік; про створення матеріальних резервів для попередження, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; про стан дотримання вимог законодавства про звернення громадян; про визначення Переліку видів безоплатних суспільно корисних робіт для осіб, яким призначено покарання у виді громадських робіт; про зміну виду об’єкта по господарського обліку тощо).

Рішення виконкому прийняті в межах повноважень, містять посилання на законодавчі акти, завдання, терміни виконання, пункт зі здійснення контролю.

З початку року сільським головою видано 18 розпоряджень з кадрових питань, здебільшого вони стосуються преміювання працівників сільської ради, 9 розпоряджень про надання відпусток.

Реалізація галузевих повноважень

До загального фонду бюджету сільської ради за 2017 рік надійшов 1 млн. грн власних доходів (виконання планових бюджетних призначень – 101,4%), що на 187,7 тис. грн більше попереднього року. Основне джерело доходів – плата за землю (85,6%).

Видатки бюджету сільської ради у 2017 році становили 1 млн. 164 тис. грн, у тому числі використано:

- на управління 493 тис. грн,

- утримання закладу культури – 55,3 тис. грн,

- благоустрій – 8,4 тис. грн,

- соціальний захист (надання матеріальної допомоги) – 4,5 тис. грн.

Районному бюджету надано 280 тис. грн іншої субвенції (100% плану), бюджету Грем’яцької сільської ради на утримання об’єктів спільного користування – 101,2 тис. грн (пожежна охорона).

На відшкодування компенсаційних виплат на пільговий проїзд окремих громадян автомобільним транспортом ПАТ “Новгород-Сіверське АТП 17443” із бюджету сільської ради надано 15,1 тис. грн.

На території сільської ради відсутні заклади житлово-комунального господарства.

Водопостачання населених пунктів здійснюється з водорозбірних колонок та водопровідної мережі ТОВ “Агрікор Холдинг”.

Організовувались роботи з благоустрою населених пунктів (благоустрій кладовищ, братських могил, пам’ятних знаків односельцям, які загинули у роки Другої світової війни, вирубування порослі), на що використано 8,4 тис. грн.

Розроблені та затверджені схеми санітарного очищення населених пунктів сільської ради, вказано рух вивезення твердих побутових відходів та місце їх розміщення.

Виконуються роботи з розроблення (оновлення) містобудівної документації населених пунктів сільської ради. Рішенням сільської ради від 21.10.2017 №144 затверджено планово-картографічні матеріали в цифровому та графічному зображенні сіл. Наданий дозвіл на виготовлення генерального плану із зонуванням території сіл Кам’янська Слобода та Камінь.

У рамках діючої сільської Програми розвитку автомобільних доріг загального користування на ремонт та експлуатаційне утримання районної автомобільної дороги загального користування Камінь – Кам’янська Слобода – /Р-12/ використано 200 тис. грн.

Заклади культури (сільський будинок культури та сільська бібліотека-філіал) проводять свою роботу відповідно до планів, затверджених сільським головою.

Приміщення Кам'янсько-Слобідського сільського Будинку культури опалюється, паливом забезпечений повністю. Залучено 12 тис. грн позабюджетних коштів для заміни 4 вікон.

Зазначалося, що виконавчий комітет не приділяє достатньої уваги розвиткові художньої самодіяльності, творчий колектив майже не представлений на районних заходах, план надання платних послуг як правило виконується наприкінці року, що вказує на неорганізовану роботу клубних працівників. Також необхідно затвердити види платних послуг та їх вартість відповідним рішенням.

Фельдшерський пункт забезпечений медичним персоналом, лікарськими засобами для надання невідкладної медичної допомоги укомплектований. У 2017 році сільською радою залучено 12 тис. грн позабюджетних коштів для заміни вікон на металопластикові.

У 2016 році оновлена грошова оцінка земель населених пунктів сільської ради.

Ведеться облік розпайованих земель, земель запасу та резерву державної власності.

Розмір орендної плати за використання земельних ділянок (невитребувані паї) встановлений на рівні:

ТОВ "Агрікор Холдинг" - 5% нормативно-грошової оцінки землі;

ПП "Новгород-Сіверські аграрні інвестиції" – 5% у 2017 році, 8% у 2018 році;

ФОП "Клочков" - 8% нормативно-грошової оцінки землі.

Проводяться роботи з благоустрою 2 природних джерел питної води.

На території сільської ради мешкають 5 багатодітних сімей (виховуються 17 дітей), на всі сім'ї заведені облікові картки, видані посвідчення батьків та дітей з багатодітної родини, усі користуються пільгами на комунальні послуги. Систематично обстежуються умови їх проживання, складені відповідні акти.

У сільській раді затверджена Програма підтримки учасників антитерористичної операції у східних областях України та членів їх сімей, які зареєстровані і мешкають на території сільської ради.

Один учасник АТО пройшов навчання і отримав посвідчення водія транспортних засобів.

Різні види допомоги отримували 18 сімей, призначено субсидію на тверде паливо та скраплений газ 107 домогосподарств.

На обслуговуванні територіального центру перебуває 16 одиноких та одиноко проживаючих осіб, у тому числі 13 осіб – на платній основі. Громадян обслуговують 2 соціальні робітники. Послуги надаються в повному обсязі.

Особистий прийом сільського голови проводиться згідно з графіком – щовівторка та щосуботи, визначений виїзний день прийому у с. Камінь - щочетверга. Оновлені графіки особистого прийому громадян керівництва районної, обласної державних адміністрацій.

На особистий прийом до сільського голови у 2018 році звернулося 5 громадян стосовно оформлення спадщини, порядку отримання земельної ділянки, оформлення субсидії та ін.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації