back

Забезпеченням радіаційної безпеки у центральній районній лікарні займатиметься заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Коленченко

01 лютого 2018

Державна інспекція ядерного регулювання України розглянула заяву комунального закладу "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені Іллі Буяльського" щодо внесення змін до ліцензії з використання джерел іонізуючого випромінювання, - про це сьогодні, 01 лютого, повідомила головний лікар КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" Світлана Шам.

За її словами, Інспекція розглянула звіт про аналіз безпеки провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання (далі - ДІВ), настанову з якості про провадження діяльності з використанням ДІВ, копії санітарних паспортів на право проведення робіт з ДІВ, довідку про кваліфікацію персоналу у сфері використання ядерної енергії КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" та інші документи.

Особою, до службових обов'язків якої належить здійснення організаційно-розпорядчих функцій, пов'язаних із забезпеченням радіаційної безпеки у КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ", визначена заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Коленченко. Вона не тільки пройшла курси підвищення кваліфікації "Радіаційна безпека при здійсненні окремих видів діяльності в сфері використання ядерної енергії" в навчально-науковому центрі радіаційної безпеки Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, а й увійшла у першу двадцятку відмінників за результатами іспитів 2017 року.

Отримати ліцензію у Північній державній інспекції ядерної та радіаційної безпеки Державного комітету ядерного регулювання України було довірено одному з найкращих працівників рентгенкабінету – рентген-лаборанту Олександру Пушкарю.

За інформацією Світлани Шам, головного лікаря КЗ "Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені Іллі Буяльського"