back

За результатами перевірки роботи виконавчих комітетів - найгірше становище у Бучківській сільській раді

26 січня 2018

26 січня пройшов семінар-нарада з сільськими головами, секретарями рад і виконкомів місцевих рад під головуванням в.о. голови районної державної адміністрації Руслана Веремієнка.

Про оптимізацію мережі сільських відділень поштового зв’язку розповіла Олена Дорошенко, директор філії Чернігівської дирекції ПАТ “Укрпошта”. Вона зупинилась на тому, що У Чернігівській області у цьому році починає діяти пілотний проект "Сільське відділення", метою якого є - покращення обслуговування сільських відділень поштового зв'язку, а саме - запровадження пересувних відділень для обслуговування сіл, які не мають поштового відділення. З цією метою на Новгород-Сіверський район буде виділено 11 автомобілів зі 130, виділених на Чернігівську область.

З аналізом стану реєстрації у сфері реалізації права фізичних осіб на свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні у місцевих радах присутніх ознайомили Наталя Розумейко, керівник апарату районної державної адміністрації та Сергій Ковалевський, завідувач Новгород-Сіверського районного сектору Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

На початок виступу Наталія Разумейко, керівник апарату районної державної адміністрації провела моніторинг відвідування сільськими головами та секретарями сільських рад колегій, нарад, семінарів тощо. Також звернула увагу на порушення вимог щодо реєстрації та зняття з реєстрації фізичних осіб секретарями сільських рад.

Сергій Ковалевський, ознайомив присутніх з переліком обов'язкових документів, які повинні бути у сільській раді для ведення реєстрації та зняття з реєстрації фізичних осіб та назвав фіксовані cуми оплати за реєстрацію.

Про результати перевірки організації роботи у виконавчих комітетах Об’єднанської, Горбівської, Бучківської, Михальчино-Слобідської сільських рад розповіли працівники апарату районної державної адміністрації Ірина Воронько та Юрій Білий. За результатами перевірки роботи виконавчих комітетів - найгірше становище у Бучківській сільській раді.

У решті сільських рад є зауваження з їх роботи, але не такі суттєві.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Галина Гавриленко акцентувала увагу на правильності заповнення довідки про склад сім’ї, яка суттєво впливає на своєчасне отримання субсидій та пільг.

Про впровадження реформи у медичній галузі присутніх проінформувала Оксана Черненко, головний лікар комунального закладу “Новгород-Сіверський центр первинної медико-санітарної допомоги”.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації