back

Робочий візит Юлії Свириденко на Новгород-Сіверщину

24 січня 2018

24 січня в.о.першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко з робочою поїздкою побувала у Новгород-Сіверському районі. Вона вручила солодкі подарунки та сертифікати на придбання побутової техніки і меблів багатодітним сім’ям, в яких виховується п'ять та більше дітей.

Галина Ососко з Вороб'ївки, згідно з сертифікатом, отримала холодильник, Валентина Гаркава з Орлівки – автоматичну пральну машину, а сім’ї Галицьких з Буди Вороб'ївської, Воробйових з Об'єднаного та Ричковських з Лісконогів отримали для дітей двоярусні ліжка.

Як зазначила Юлія Свириденко, допомога в поліпшенні житлових та соціально-побутових умов багатодітних сімей здійснюється згідно з обласною програмою підтримки багатодітних сімей, яка працює вже досить давно. За її словами, в Чернігівській області налічується 77 сімей, які виховують п'ять та більше дітей. І завдяки сприянню керівництва обласної державної адміністрації таким сім'ям щороку з обласного бюджету виділяються кошти для придбання необхідних речей - побутової техніки, меблів, будівельних матеріалів тощо.

Під час перебування у Новгород-Сіверському районному відділі управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій Юлія Свириденко урочисто вручила ключі від нового пожежного автомобіля МАЗ, придбаного за кошти обласного бюджету. Від районної державної адміністрації Руслан Веремієнко вручив колективу рятувальників сертифікат на паливно-мастильні матеріали на суму 15 тис. гривень, від міської влади - сертифікат для придбання аварійно-рятувального обладнання на суму 80 тис. гривень.

Нагальною проблемою для жителів району залишається стан наплавних мостів через річки Десна та Віть, що суттєво впливають на автомобільне сполучення між районним центром та трьома селами Биринської сільської ради, адже під час проходження льодоходу наплавний міст через Десну розводиться, а автомобільне сполучення здійснюється через м. Шостка Сумської області.

Під час робочої зустрічі керівництва області та району з начальником філії "Коропський райавтодор" Олександром Петрушанком та виконробом Новгород-Сіверського ремонтно-дорожного пункту Євгеном Хоменком йшлося про те, що міст відслужив свій амортизаційний термін та потребує заміни або капітального ремонту. Востаннє капітальний ремонт наплавної частини із заміною несучих дерев’яних конструкцій мосту проводився у 2013 році. Щороку проводяться поточні ремонтні роботи за рахунок коштів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг.

З цього приводу в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко звернувся до керівництва обласної державної адміністрації з проханням виділення допомоги у проведенні капітальних ремонтів мостів, які є унікальними спорудами на всю Чернігівську область.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації