back

Дороги місцевого значення ремонтують власними силами

29 листопада 2017

Сьогоднішній стан автодоріг Новгород-Сіверського району потребує надзвичайно великих фінансових затрат. Службою автомобільних доріг у Чернігівській області виділяються кошти на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а на поточний та капітальний ремонт кошти не виділяються зовсім. Вихід з даної ситуації винайшли органи виконавчої влади району разом з органами місцевого самоврядування та підприємствами-виробниками сільськогосподарської продукції.

29 листопада в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко провів нараду з представниками філії ДРП "Сосницька ДЕД" та сіліьськогосподарськкими підприємствами ПП "Новгород-Сіверські аграрні інвестиції", ТОВ "Агрікор-холдинг" щодо ремонту обласної автомобільної дороги загального користування Троїцьке – Ларинівка та районної автомобільної дороги загального користування місцевого значення Ларинівка – Фаївка.

До ремонту даної дороги долучилися ПП "Новгород-Сіверські аграрні інвестиції" та ТОВ "Агрікор-холдинг", які за власні кошти придбали матеріали для проведення ремонтних робіт. Ларинівською та Троїцькою сільськими радами прийняті Програми розвитку автомобільних доріг загального користування, які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів сільських рад у сумі 200,0 тис. грн на ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Не стали чекати допомоги Кам’янсько-Слобідська та Горбівська сільські ради. Так Кам’янсько-Слобідською сільською радою прийнята Програма розвитку автомобільних доріг загального користування та профінансовано 200,0 тис.грн на ремонт районної автомобільної дороги загального користування Камінь-Кам’янська Слобода-/Р-12/ в частині співфінансування зі Службою автомобільних доріг у Чернігівській області.

Також проводились поточні ремонти місцевих автомобільних доріг за кошти сільських рад та інвесторів. Так Троїцькою сільською радою проведено ремонт автодороги біля мосту села Стахорщина, відремонтовано дороги по с. Троїцькому та Форстовичі на суму 175,0 тис.грн.

Горбівською сільською радою відремонтовано близько 2 км грунтових доріг у населених пунктах Юхнове та Горбове. На прибання матеріалів та за оплату робіт сільською радою було витрачено 371,9 тис. грн. Також до ремонту доріг активно долучились ПП "Новгород-Сіверські аграрні інвестиції" які за власний кошт придбали 4 вагони доменного шлаку для ремонту місцевих доріг.

За інформацією відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації