back

Із засідання Колегії районної державної адміністрації

28 листопада 2017

Стан дотримання законодавства на державній службі та забезпечення населених пунктів району оновленою містобудівною документацією розглянули сьогодні, 28 листопада на засіданні Колегії районної державної адміністрації.

Як зазначила Тетяна Гончарова, начальник відділу управління персоналом апарату районної державної адміністрації, у 2017 році районною державною адміністрацією проводилась цілеспрямована робота щодо реалізації державної кадрової політики та запобігання і протидії корупції в районі.

Так, прийом на державну службу в районну державну адміністрацію здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про державну службу" та інших нормативно-правових актів. За 10 місяців ц.р. 9 осіб призначено за результатами конкурсного відбору (3 особи вперше вступили на державну службу, інші 6 – підвищені на посаді).

Щодо 3-х осіб, які вперше вступили на державну службу, відбулася процедура перевірки відповідно до Закону України "Про очищення влади".

Також слід зазначити, що подання державними службовцями районної державної адміністрації електронних декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік організовано належним чином - всі державні службовці забезпечені електронними підписами та вчасно заповнили декларації на сайті НАЗК.

Важливою складовою створення компетентного і професійного корпусу державних службовців, здатних ефективно та якісно виконувати завдання і функції держави, є постійне навчання та підвищення кваліфікації осіб, які працюють в районній державній адміністрації.

Так, протягом звітного періоду 2017 року пройшли навчання 11 державних службовців за темами тематичних короткотермінових семінарів, 26 державних службовців навчаються за дистанційною формою навчання за темою: "Ділове українське мовлення у сфері державного управління" та 38 осіб за темою "Забезпечення ефективності запобігання та протидії корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування".

Таким чином слід зазначити, що у звітному періоді 2017 року районною державною адміністрацією вживались всі заходи щодо безумовного забезпечення виконання законодавчих та нормативно-правових актів у сфері державної кадрової політики та запобігання проявів корупції на державній службі.

Про стан розроблення і оновлення містобудівної документації на території району та виконання вимог розпорядження голови районної державної адміністрації від 24.05.2016 №122 "Про виконання вимог Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" в частині забезпечення населених пунктів району оновленою містобудівною документацією та застосування її для містобудівного кадастру" учасників засідання інформувала головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації Любов Котляр.

Як зазначив в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, враховуючи особливу актуальність децентралізаційних процесів в Україні, значне підвищення ролі територіальних громад, виникла потреба невідкладного виготовлення та оновлення генеральних планів населених пунктів району.

Слід зауважити, що із набранням чинності Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності" містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки надаються на підставі оновленої містобудівної документації на місцевому рівні. Тобто отримання дозвільних документів на будівництво буде можливим після затвердження оновленої містобудівної документації.

Станом на 01.11.2017 містобудівна документація населених пунктів Новгород-Сіверського району потребує оновлення, тому що розроблена була ще у 60-90 роки. На сьогоднішній день вона застаріла, втратила актуальність і не відповідає існуючій містобудівній ситуації, є непридатною для використання: із 83 населених пунктів району забезпечені застарілими генеральними планами лише 42 села.

Не дивлячись на те, що відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації здійснює необхідні координаційні заходи, у межах своїх повноважень, і контролює хід розробки та оновлення містобудівної документації на території району, ситуація з розроблення та оновлення містобудівної документації залишається складною.

Вороб’ївською, Дігтярівською, Команською, Орлівською, Печенюгівською, Попівською сільськими радами роботи з виготовлення та оновленню містобудівної документації не проводяться взагалі, хоча бюджет дозволяє виконувати роботи у цьому напрямку.

Будо-Вороб’ївська, Кудлаївська, Лісконогівська, Михальчино-Слобідська, Об’єднанська, Чайкинська сільські ради не спроможні оновити генеральні плани за рахунок власних бюджетів.

Із 83 населених пунктів району станом на 10.11.2017 року забезпечені оновленою містобудівною документацією 3 села. 6 генеральних планів населених пунктів району знаходяться у розробці. Виготовлено 21 топографічна зйомка сіл та 6 знаходяться на завершальному етапі.

"Для розвитку, планування, забудови та іншого використання території населених пунктів сільським радам необхідно терміново розглянути питання оновлення містобудівної документації та провести відповідну роботу", - наголосила Любов Котляр.

В обговоренні взяли участь Горбівський сільський голова Юрій Панасенко та Команський сільський голова Любов Акуленко, представники організацій-розробників містобудівної документації, що діють на території району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації