back

Заходи до Дня українського козацтва, Дня захисника України відбудуться у Шептаках

04 жовтня 2017

Заходи до Дня українського козацтва, Дня захисника України за участю керівництва Новгород-Сіверського району, представників громадських організацій, сімей загиблих учасників АТО відбудуться 13 жовтня ц.р. у селі Шептаки, - про це повідомила в.о. голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва 03 жовтня на службовій нараді.

Як відомо, село Шептаки Новгород-Сіверського району має давнє козацьке коріння – саме тут існувала Шептаківська сотня - територіально-адміністративна і військова одиниця різних полків козацтва за часів Гетьманщини. Вперше вона згадується як адміністративний та військовий підрозділ Ніжинського полку на початку 1654 року.

За словами Нелі Чугаєвої, районна влада активно сприяє популяризації серед молодого покоління козацьких ідеалів і принципів, вихованню молоді на славних традиціях наших предків.

"Патріотизм, національна самоповага, прагнення до свободи і самостійності глибоким корінням проросли в наступних поколіннях українців і спонукали нас протягом кількох століть крок за кроком виборювати власну державність і суверенітет України", - наголосила в.о. голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва.

У проведенні наради взяв участь голова районної громадської організації "Новгород-Сіверський окремий козацький полк імені Івана Богуна" Павло Богун, який запропонував керівництву районної державної адміністрації, районної ради 14 жовтня взяти участь у покладанні квітів до пам'ятного знаку Івану Богуну у селі Комань Новгород-Сіверського району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації