back

Неля Чугаєва: "Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму, відкрили своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло"...

28 вересня 2017

Щорічно 30 вересня в Україні відзначається свято – День усиновлення. Напередодні, 28 вересня у районній державній адміністрації відбулась зустріч керівників Новгород-Сіверського району з прийомними батьками. З учасниками «круглого столу» спілкувались голова районної ради В’ячеслав Кауфман та в.о. голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва.

"Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму, відкрили своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло", - наголосила Неля Чугаєва.

За її словами, у Новгород-Сіверському районі створені всі умови для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, виховання та утримання дітей за принципами родинності, сприяння усиновленню дітей, забезпечення пріоритету таких форм влаштування як усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї.На цей час у Новгород-Сіверському районі існує 4 прийомні сім'ї, де виховуються 7 дітей.

В ході засідання обговорювалися питання щодо змін, які останнім часом були внесені до нормативно-правових документів стосовно прийомних сімей, про посилення контролю за їх діяльністю та інше. Прийомні батьки мали можливість задати хвилюючі їх питання та поділитися з присутніми успіхами, досягненнями, цікавими історіями з життя їх прийомних дітей.

За вагомий особистий внесок у розвиток сімейних форм виховання дітей в районі та з нагоди святкування Дня усиновлення законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування оголошені подяки голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації. Прийомним батькам вручили пам'ятні подарунки і квіти.

За повідомленням служби у справах дітей районної державної адміністрації