back

Виїзне засідання Колегії районної державної адміністрації

27 вересня 2017

27 вересня відбулось виїзне засідання Колегії районної державної адміністрації на базі виконавчого комітету Орлівської сільської ради. Під час засідання розглянули питання стану реалізації делегованих повноважень виконавчим комітетом Орлівської сільської ради, стан і перспективи розвитку фізичної культури і спорту в районі та проаналізували роботу відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації.

Перед початком роботи члени Колегії ознайомилися із роботою закладів соціально-культурного призначення – сільської лікарської амбулаторії, навчально-виховного комплексу, сільського будинку культури.

За словами керівника апарату районної державної адміністрації Наталії Разумейко, у роботі виконавчого комітету Орлівської сільської ради потребують поліпшення питання організаційної роботи стосовно оформлення протоколів засідань виконавчого комітету, планування його діяльності, оформлення рішень та розпоряджень сільського голови. Також слід звернути увагу сільського голови на організацію роботи щодо забезпечення доступу до публічної інформації.

У сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку в галузі бюджету, фінансів і цін невирішеними залишаються питання надходження доходів до бюджету сільської ради - за 8 місяців 2017 року надійшло 528,1 тис. грн власних доходів (виконання планових бюджетних призначень – 90,8%), недоотримано 53,5 тис. грн. Основне джерело доходів – плата за землю (50%).

Залишились не виконаними показники з надходження акцизного податку – 7,0 тис. грн, державного мита – 100 грн, зовсім не надходили кошти від адмінштрафів.

Із придатних для використання 1361 га земель запасу і резерву в оренду передано лише 0,72 га (0,05%).

У галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв'язку, у галузі будівництва слід звернути увагу на оформлення ліцензії на здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання, впорядкування існуючого сміттєзвалища, оновлення містобудівної документації, розроблення топографічних планів населених пунктів сільської ради, налагодження транспортного сполучення з районним центром – на сьогоднішній день нерегулярні пасажирські перевезення здійснюються приватними особами.

У сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища гостро постає питання обліку розпайованих земель, земель запасу та резерву - такий облік належним чином не ведеться, відповідна інформація до районної державної адміністрації не надана.

Розмір орендної плати за використання 853 га невитребуваних паїв ТОВ "Орлівське" залишається на рівні 3%, хоча землі державної власності надаються в оренду через аукціон з мінімальною орендною платою 8%. Сільською радою досі не порушене клопотання перед районною державною адміністрацією про підвищення розміру орендної плати, тоді як решта сільських рад провела відповідну роботу.

У серпні 2017 року сільською радою надані в оренду землі, що відносяться до складу спадщини, яка знаходиться в управлінні сільської ради (ТОВ "Орлівське" – 480 га, ТОВ "Партнер-Бізнес" – 89 га) з орендною ставкою лише 5%.

Не проводиться робота зі встановлення меж населених пунктів, інвентаризації земельних ділянок у межах населених пунктів.

В інших галузях і сферах, віднесених до повноважень виконавчого комітету зверталася увага на організацію обслуговування одиноких громадян, взяття дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які потребують поліпшення житлових умов, щодо утримання та виховання дітей у багатодітних родинах, ведення військового обліку, питання цивільного захисту, а також підвищення рівня роботи із зверненнями громадян.

В обговоренні питання взяли участь Олег Душин, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва, Григорій Буй, в.о. начальника управління агропромислового розвитку, Олена Бикова, начальник фінансового управління районної державної адміністрації, Віталій Рябченко, Орлівський сільський голова.

Про стан і перспективи розвитку фізичної культури і спорту в районі доповідав Андрій Циганков, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації.

За його інформацією на розвиток фізичної культури та спорту у 2017 році з районного бюджету виділено 35 тисяч гривень, за 9 місяців поточного року використано32 174 гривні.

Велике значення для якісного проведення фізкультурно-оздоровчої роботи, зростання досягнень спортсменів району, збільшення кількості підготовлених спортсменів-розрядників має матеріально-технічна спортивна база. На сьогоднішній день ми маємо 13 спортивних залів, 1 майданчик зі штучним покриттям, стадіон на 2000 місць, 20 футбольних полів та 20 спортивних майданчиків. Найбільша увага приділяється розвитку дитячому спорту.

Роботу відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації з виконання завдань, визначених законодавством члени Колегії розглянули протокольно.

З усіх питань порядку дня засідання Колегії прийняті відповідні проекти розпоряджень в.о. голови районної державної адміністрації.


Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації