back

Лише сильним дано право на безсмертя! - Пам'ять загиблих учасників АТО, Героїв-земляків вшанували у День незалежності України

24 серпня 2017

24 серпня у Новгороді-Сіверському відбулись урочисті заходи до 26-ї річниці незалежності України. Участь у заходах взяли в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, його заступник Неля Чугаєва, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, керівництво міськвиконкому і представники трудових колективів районних підприємств, установ і організацій.

Урочисті заходи розпочались з покладання квітів до пам'ятного знаку загиблим у зоні проведення АТО землякам.

Від усіх жителів Новгород-Сіверщини учасники заходу вклонилися пам'яті наших земляків, Героїв, які загинули у неоголошеній війні проти Українського народу – Валерія Бондаренка з Попівки, Олега Соломахи з Буда Вороб'ївської, Ігоря Гулевського з Лісконогів та Ігоря Медведя зі Слобідки.

Лише сильним дано право на безсмертя!

Завдяки подвигу цих Героїв, неймовірним зусиллям українських військовослужбовців у зоні проведення АТО ми можемо вільно шанувати свої державні символи і відзначати день народження своєї країни.

У своєму виступі перед земляками з нагоди 26-ї річниці незалежності України Руслан Веремієнко зазначив: "Долею випало відзначати День незалежності у непростий період багатовікової історії, коли знову змушені вести кровопролитну боротьбу із зовнішнім агресором за збереження єдиної, незалежної та суверенної держави!".

Напередодні Дня незалежності у навчальних закладах району пройшов конкурс патріотичного малюнку. Діти з усіх шкіл району зобразили, як вони розуміють незалежність України, її державність та патріотизм, - саме ці слова стали сенсом боротьби українських вояків з агресором.

Дитячі малюнки у найближчий час будуть відправлені на передову - нашим землякам із 13-го і 43-го батальйонів територіальної оборони.

"Жителі нашого району пишаються мужністю і звитягою українських воїнів! Переконаний, що високий патріотичний дух, професіоналізм, мужність та відвага і надалі будуть слугувати взірцем ратного служіння Вітчизні", - наголосив Руслан Веремієнко.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації