back

Сіверський рушник єдності – районному Будинку культури!

23 серпня 2017

23 серпня, у День Державного Прапора України у районному Будинку культури був презентований Сіверський рушник єдності, зшитий із 24-х фрагментів – від кожної територіальної громади району.

Звертаючись до присутніх, в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко зазначив: "Вишитий руками майстринь, рушник символізує силу українського духу, причетність до історичних і культурних традицій, єдність українства усього світу".

Вже стало гарною традицією у переддень головного державного свята – Дня незалежності України, проводити патріотичну акцію "Я – громадянин України". Саме учасники цієї акції – молоді юнаки і дівчата з сіл Новгород-Сіверського району, стали головними учасниками цього заходу.

Попереду у кожного з них – незабутня подія. Саме сьогодні вони отримають найголовніший документ – паспорт громадянина нашої країни. І неймовірне емоційне піднесення – доторкнутись до фрагменту вишивки зі свого села – перед важливим і відповідальним кроком у доросле життя! З рушниками зустрічають і з рушниками проводжають у самостійну путь – така традиція серед українців.

Для сімнадцяти молодих людей від районної державної адміністрації у подарунок – державні прапори України на згадку про цей визначний день у долі кожного з них.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації