back

Біля районної державної адміністрації вперше підняли прапор Новгород-Сіверського району!

18 серпня 2017

Сьогодні, 18 серпня, у переддень Дня Новгород-Сіверського району на щоглі поблизу адміністративної будівлі районної державної адміністрації вперше в історії району замайорів прапор Новгород-Сіверського району. Піднімали прапор заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва і голова районної ради В'ячеслав Кауфман.

Відповідно до рішення районної ради від 29 березня 2012 року, прапор Новгород-Сіверського району, разом із гербом є складовими його символіки.

Прапор Новгород-Сіверського району являє собою прямокутне полотнище зі співвідношенням ширини до довжини 2:3, яке складається з трьох рівновеликих горизонтальних смуг – синьої, жовтої та зеленої, у центрі – герб району (щит, увінчаний районною короною; висотою в 2/3 ширини прапора).

На прапорі синя смуга означає ріки району, жовта – багаті землі, сільськогосподарський профіль, зелена – лісові багатства Поліського регіону. Таким чином, символи району відображають природні особливості, історичну і сучасну символіку краю, вказують на його адміністративний статус.





"Від часу прийняття символіки до її офіційного використання поблизу адмінбудівлі районної державної адміністрації пройшло досить багато часу. Сьогодні, у переддень офіційного свята нашого району, його прапор зайняв почесне місце поблизу Державного Прапора України, - коментує заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, - Безперечно, це надасть ширші можливості у популяризації історії нашого краю, його культурних особливостей і природних багатств".

Використання елементів символіки району у логотипах, емблемах політичних партій, громадських організацій або окремих громадян здійснюється тільки з офіційного дозволу районної ради.

Відтворення та тиражування зображень герба та прапора району здійснюється лише у вигляді кольорового або монохромного зображення довільного розміру, але зі збереженням встановлених пропорцій.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації