back

Комплексне тактичне навчання.

21 липня 2017

21 липня рятувальники 7 ДПРЧ (2 ДПРЗ) Управління ДСНС України у Чернігівській області провели комплексне тактичне навчання, метою якого було відпрацювання спеціальних вправ з ліквідації наслідків аварії на хімічно-небезпечному підприємстві. Об`єктом навчань було обрано одне із найбільших потенційно-небезпечних підприємств міста Новгород-СіверськийПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод».

За легендою навчань, через розгерметизацію аміачно-холодильної установки трубопроводу рідкого аміаку на території підприємства стався вилив небезпечної хімічної речовини. На місце події, де хмара газоподібного аміаку вирвалася за межі підприємства та загрожувала мешканцям навколишніх установ, за підвищеним номером виклику прибули рятувальники пожежно-рятувальної частини міста.

Під час навчань пожежно-рятувальний підрозділ відпрацьовував спеціальні вправи, які доведеться виконувати у випадку реальної події. Так, керівна ланка Новгород-Сіверського районного відділу відпрацьовувала особливості створення та функціонування спеціального штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Черговий караул, виконуючи норматив зі встановлення спеціальної захисної водяної завіси, вдосконалив навички, які дозволять у випадку реальної загрози провести осадження небезпечної хмари, що рухатиметься в напрямку будівель. Відділення частини, використовуючи новітні захисні костюми, визначила площу небезпечної зони, знайшла пошкодження та місце розгерметизації, а також наклала спеціальний ізолюючий бандаж.

<