back

Звернення в.о. голови районної державної адміністрації до жителів району з нагоди ухвалення рішення Ради міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України

11 травня 2017

Дорогі земляки!

Шановні жителі Новгород-Сіверщини!

Ухвалене сьогодні рішення Ради міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України - важливий крок на шляху європейської інтеграції. Перспектива членства у Європейському Союзі є стратегічним орієнтиром наших прагнень до перетворення і ключовою метою, заради якої проводяться реформи.

Євроінтеграція – цивілізаційний вибір України, одна з ключових вимог Революції гідності. У системі зовнішньополітичних пріоритетів України вона завжди посідала особливе місце.

Політичні переваги інтеграції України у ЄС пов’язані зі створенням надійних механізмів політичної стабільності, демократії та безпеки. Зближення з ЄС є гарантією розбудови демократичних інституцій в Україні. Крім того, членство у ЄС відкриє шлях до колективних структур спільної безпеки Євросоюзу, забезпечить ефективнішу координацію дій з європейськими державами у правоохоронній сфері.

Особливо актуально це відчувається зараз, коли Україна на Сході протистоїть російській агресії. Звертаючись з нагоди відзначення Дня Європи у 2016 році Президент України Петро Порошенко зазначив: "Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом. Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації. Наша Революція Гідності – була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії – є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це є наше українське, історичне свято".

Сьогодні ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире наше бажання. І цей вибір є вільним і усвідомленим!

Руслан Веремієнко, в.о. голови районної державної адміністрації