back

14 березня в Україні уперше відмітять нове свято - День українського добровольця.

14 березня 2017

У українських добровольців з'явилося власне свято. Перший раз відмітимо його сьогодні, 14 березня. З цієї нагоди у Новгороді-Сіверському відбудеться покладання квітів до меморіального знаку загиблим учасникам за участю керівництва районної державної адміністрації та представників громадської організації "Учасники антитерористичної операції Новгород-Сіверщини". Початок заходів об 11.00.

17 січня 2017 року Верховна Рада прийняла постанову про створення нового свята - Дня українського добровольця. За відповідну постанову проголосував 231 народний депутат. Як мовиться в пояснювальній записці до документу, нове свято створюється для "вшановування мужності і патріотизму і забезпечення збереження пам'яті славних героїв-добровольців, загиблих при виконанні обов'язків у складі добровольчих формувань".

Постановою передбачено відмічати День українського добровольця щорічно.

Нагадаємо, 14 березня 2014 року в Україні створили перший добровольчий бойовий підрозділ - резервний батальйон Нацгвардії. 570 добровольців з Самооборони Майдану записалися в резервісти Нацгвардії і відправилися на учбовий полігон, а вже через три тижні 300 бійців поїхали на схід - під Ізюм (Харківська область) і Слов'янськ (Донецька область).

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації