back

Тарас Шевченко – України син!

09 березня 2017

Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад двісті років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

Сьогодні, в день народження великого пророка української нації, людини світлого розуму, чистих помислів і полум’яного патріота Тараса Шевченка у читальній залі центральної районної бібліотеки відбулося засідання літературно-музичної вітальні «Слово..». Присутні, місцеві поети-аматори, працівники музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім », методисти районного Будинку культури декламували вірші поета, згадували віхи його життєвого і творчого шляху, його зв’язок з нашим краєм.

Минуло багато років від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами.

Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

І сьогодні, 9 березня, в день народження Тараса Григоровича Шевченка, ми йдемо до пам’ятного знаку поету, щоб покласти квіти та висловити свою шану великому Кобзареві.



Відділ культури райдержадміністрації